Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Γερμανία: 80.000 εργαζόμενοι της VW σε καθεστώς εργασίας μειωμένου χρόνου (Kurzarbeit)

80.000 εργαζόμενοι στη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας την VW θα εργαστούν σε καθεστώς εργασίας μειωμένου χρόνου (Kurzarbeit) 

Η VW είχε σταματήσει σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή στα ευρωπαϊκά εργοστάσιά της την περασμένη εβδομάδα, επειδή οι αλυσίδες εφοδιασμού είχαν σπάσει και εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού δεν πωλήθηκαν σχεδόν καθόλου αυτοκίνητα. Άλλοι κατασκευαστές
αυτοκινήτων έχουν επίσης σταματήσει την παραγωγή λόγω της κρίσης του κορωνοϊού. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει επεκτείνει τις δυνατότητες για εργασία μειωμένου χρόνου (Kurzarbeit) εξαιτίας της κρίσης.

Η εργασία μειωμένου χρόνου σχεδιάζεται για τα εργοστάσια της VW στην Κάτω Σαξονία, την Έσση και την Σαξονία μέχρι τις 3 Απριλίου. Η θυγατρική της, η MAN στο Μόναχο, η Audi στο Ingolstadt και η Porsche έχουν ήδη προχωρήσει σε εργασία μειωμένου χρόνου εξαιτίας της πανδημίας.

Αρχικά θα γίνει προσπάθεια οι εργαζόμενοι να μπουν σε πάρουν ώρες από τις υπερωρίες που έχουν και στη συνέχεια να μπουν στο πρόγραμμα μειωμένου χρόνου (έχει μείωση εισοδήματος).


Πηγή: Spiegel, MAN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.