Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Σουηδία: Το κράτος της Ευρώπης με τους ελάχιστους περιορισμούς

Τα σχολεία συνεχίζουν να λειτουργούν, οι ενήλικες συνεχίζουν κανονικά τις δουλειές τους, τα καφέ και τα καταστήματα λειτουργούν όπως πάντα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα χιονοδρομικά κέντρα. 

Οι συγκεντρώσεις που απαγορεύονται είναι αυτές, από σήμερα (μέχρι χθες ήταν άνω των 500 ατόμων)  άνω των 50 ατόμων, ενώ περιορισμοί έχουν τεθεί όσον αφορά τις επισκέψεις σε
οίκους ευγηρίας.

Η σκανδιναβική χώρα είναι ίσως το μόνο κράτος, τουλάχιστον στην Ευρώπη, που αυτή την ώρα δεν έχει πάρει σχεδόν κανένα ιδιαίτερα αυστηρό μέτρο για την καταπολέμηση της πανδημίας που έχει παραλύσει ολόκληρο τον πλανήτη.

Στην Σουηδία, όπου μέχρι αυτή την ώρα οι θάνατοι έχουν φθάσει τους 110 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 3.700, οι ρυθμοί της ζωής κυλούν κανονικά και τα μέτρα περιορίζονται στις συστάσεις της κυβέρνησης για αποφυγή της χειραψίας και των μαζικών συγκεντρώσεων. Μέχρι εκεί. Κανένα άλλο σχέδιο πρόληψης, καμία άλλη ουσιαστική παρέμβαση.

Ανοιχτά τα σύνορα:

Και στο θέμα των αερομεταφορών η Σουηδία παραμένει η μοναδική χώρα χωρίς απολύτως κανένα περιορισμό. "Και η Ιταλία απαγόρευσε την είσοδο κινέζων στη χώρα, κάτιόμως που δεν βοήθησε,, είναι ο αντίλογος.

Η Σουηδία αφήνει τον κόσμο να κινηθεί ελεύθερα. Το μόνο μέτρο που εμιστεύονται είναι ,,η απόσταση μεταξύ των ανθρώπων, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων,,. Δεν θα θέλαμε να κινδυνεύσει ο λαός από ψυχολογικά προβλήματα από ότι από τον ίδιο τον ιό. Αυτή είναι η θεωρία.

Αν θα επιβεβαιωθεί ως ορθή επιλογή θα φανεί σε λίγες εβδομάδες. Και οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία είχαν αρχικά στηριχτεί στην ίδια λογική. Κάτι όμως που ανατράπηκε μέσα σε λίγα 24ωρα.

Πηγή στοιχείων: www.huffingtonpost.gr, Die Zeit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.