Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Νέα μέτρα αντιμετώπισης του ιού από Μέρκελ και Ομόσπονδα κρατίδια

Μετά τη συνάντηση της Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς/εκπροσώπους των ομόσπονδων κρατιδίων ανακοινώθηκαν τα παρακάτω μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού.

Οι σχολικές διακοπές του Πάσχα, έστω σε μερικά κρατίδια, να ξεκινήσουν νωρίτερα.

Εκτός από τις εκδηλώσεις άνω των 1000 ατόμων που έχουν ήδη απαγορευτεί προτάθηκε να μην πραγματοποιούνται γενικά εκδηλώσεις

Ζητήθηκε από τα νοσοκομεία να αναβάλουν προγραμματισμένες εγχειρήσεις , επεμβάσεις (εφόσον είναι εφικτό) για να ελευθερωθούν  θέσεις για άτομα που θα προσληφθούν τον ιό.

Ο υπουργός Οικονομικών και ο Υπουργός Οικονομίας θα ανακοινώσουν αύριο Παρασκευή επιπλέον μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας.

Σε περιοχές με πολλά κρούσματα να αναβληθεί το θερινό εξάμηνο στα πανεπιστήμια και αν χρειαστεί να κλείσουν σχολεία (πιθανό ως σενάριο το βλέπουν ήδη τα κρατίδια της Βαυαρίας και Βάδης Βυρτεμβέργης)

Θα συντονιστούν τα κρατίδια με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και αντίστοιχα οι υπ. εσωτερικών και υπ. υγείας Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης και κρατιδίων. Θα επιδιώξουν συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και με τις γειτονικές χώρες.

Για ηλικιωμένους σχεδιάζεται συγκεκριμένη συμβουλευτική μέσω των γηροκομείων αλλά και με εξωτερικές μονάδες υπηρεσιών περίθαλψης.

Εν τω μεταξύ ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 6 ενώ έχουν ξεπεράσει τους 1900 όσοι έχουν προσληφθεί από τον ιό. Η Μέρκελ χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση πολύ περισσότερο από την οικονομική κρίση το 2008 (κρίση τραπεζών), ενώ πρότεινε την αποφυγή κοινωνικών συναντήσεων


Πηγή: SZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.