Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Πρόεδρος Γερμανίας: "Δεν καλούμαστε μόνο να δείξουμε αλληλεγγύη στην Ευρώπη, είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε"

Τηλεοπτικό διάγγελμα στο γερμανικό λαό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Γερμανίας Steinmeier με αφορμή την κρίση με τον ιό. 
(Ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος συνήθως απευθύνεται στον λαό της χώρας μόνο μια φορά το χρόνο με μια ομιλία τα Χριστολυγεννα. Πρώτη φορά παραβιάστηκε το πρωτόκολλο).

"Eχω εντυπωσιαστεί από την προσπάθεια που έκανε η χώρα μας
τις τελευταίες εβδομάδες".
"Η πανδημία μας δείχνει: Ναι, είμαστε ευάλωτοι. Ίσως να είχαμε πιστέψει για πάρα πολύ καιρό ότι είμαστε άτρωτοι, ότι μπορούμε να πάμε μόνο πιο γρήγορα, υψηλότερα.

Χαλάρωση περιοριστικών μέτρων; "Είναι στο χέρι μας"
Ο Steinmeier ζήτησε υπομονή και πειθαρχία και απάντησε στην ερώτηση πότε οι περιορισμοί θα μπορούσαν να χαλαρώσουν. 
"Κατά τη γνώμη του, δεν είναι μόνο οι πολιτικοί και οι ειδικοί που θα αποφασίσουν , αλλά είναι στο χέρι όλων μας. Εάν ακολουθήσουμε τους κανόνες - ιδιαίτερα τώρα, που είναι πιο δύσκολο για όλους μας "

"Δεν θέλουμε μια φοβισμένη, καμία καχύποπτη κοινωνία"
"Όλοι επιθυμούμε την κανονικότητα, αλλά τι σημαίνει αυτό στην πραγματικότητα; Απλά επιστροφή στις παλιές συνήθειες και συνήθειες και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν; "Ο κόσμος μετά την πανδημία θα είναι διαφορετικός. Το πώς θα είναι, εξαρτάται από εμάς. Ας μάθουμε από τις εμπειρίες, θετικές και αρνητικές, που όλοι έχουμε αποκτήσει καθημερινά από τη ζωή μας στην περίοδο της κρίσης ".

«Δεν θέλουμε να γίνουμε μια φοβισμένη, μια καχύποπτη κοινωνία. Μπορούμε να είμαστε μια κοινωνία με περισσότερη εμπιστοσύνη, με περισσότερο σεβασμό και αισιοδοξία». 
Την αλληλεγγύη που αποδεικνύει καθημερινά η Γερμανία. Θα το χρειαστούμε περισσότερο στο μέλλον», δήλωσε ο Steinmeier και τόνισε: «Μπορούμε μέσα από αυτήν την κατάσταση να αναπτυχθούμε ».

Η πανδημία είναι "μια εξέταση για την ανθρωπιάς μας και από αυτό θα εξαρτηθεί αν προκαλέσουμε το χειρότερο ή το καλύτερο στους ανθρώπους. "Ας δείξουμε ο ένας στον άλλο τον καλύτερό μας εαυτό"

Προειδοποίηση για την υποχρέωση γερμανικής αλληλεγγύη στην Ευρώπη

Ο Steinmeier ζήτησε έντονα τη γερμανική αλληλεγγύη στην Ευρώπη. «Η Γερμανία δεν μπορεί να βγει από την κρίση ισχυρή και υγιής αν οι γείτονές μας δεν είναι ισχυροί και υγιείς», είπε. 

"30 χρόνια μετά την ένωση της Γερμανίας, 75 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου, εμείς οι Γερμανοί όχι μόνο καλούμαστε να είμαστε αλληλέγγυοι στην Ευρώπη - είμαστε υποχρεωμένοι να το πράξουμε".

Αυτή η πανδημία δεν είναι πόλεμος. "Τα έθνη δεν είναι εναντίον εθνών, στρατιώτες εναντίον στρατιωτών", δήλωσε ο Steinmeier, ο οποίος ζήτησε να μοιραστούν όλες οι γνώσεις στον τομέα της ιατρικής. «Ας φροντίσουμε, στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας συμμαχίας, ώστε οι φτωχότερες χώρες, που είναι οι πιο ευπρόσβλητες, να έχουν επίσης πρόσβαση» σε αυτό το μελλοντικό εμβόλιο, πρόσθεσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.