Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Κόντρα Βερολίνου Βρυξελλών για κουπόνια αποζημίωσης ακυρωμένων ταξιδιών

Κόντρα σύμφωνα έχει ξεσπάσει μεταξύ Γερμανίας και ΕΕ για τα κουπόνια αποζημίωσης ακυρωμένων ταξιδιών λόγω της πανδημίας.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Δικαιοσύνης σχεδιάζει, προκειμένου να μην καταρρεύσουν οικονομικά και οι ταξιωτικοί πράκτορες, για όσα ταξίδια έχουν ακυρωθεί λόγω πανδημίας να λαμβάνει ο δικαιούχος ένα κουπόνι που θα μπορεί να
εξαργυρώσει σ άλλη χρονική στιγμή.

Η νομική υπηρεσία όμως της Ε.Ε. και ο υπεύθυνος προστασίας των καταναλωτών Didier Reynders απορρίπτουν τη σκέψη αυτή γιατί παραβιάζει το νομικό πλαίσιο προστασίας των καταναλωτή από το δικαίωμα αποζημίωσης.

Παράλληλα εντείνεται η ένταση στην τουριστική αγορά από την πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Heiko Maas που είχε δηλώσει ότι δεν θα υπάρξουν ταξίδια το καλοκαίρι καθώς δεν υπάρχει ¨καμία ένδειξη ότι θα αλλάξει η παγκόσμια οδηγία ταξιδίων" .

"Δεν χρειαζόμαστε κανέναν να δηλώνει ακυρωμένες τις καλοκαρινές διακοπές" δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταξιδιών Γερμανίας (DRV), Norbert Fiebig στην εφημερίδα Welt. „χρειαζόμαστε έναν διαφοροποημένο διάλογο" επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.