Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Ελεύθερη από 1η Ιουνίου η διέλευση Ελλήνων από Βουλγαρία

Σύμφωνα με ενημέρωση του βουλγαρικού Υπουργείου Υγείας, από 22 Μαΐου είναι δυνατή πλέον η είσοδος/παραμονή, καθώς και διέλευση (transit) πολιτών κ-μ ΕΕ και χώρου Schengen στη Βουλγαρία, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη ενημέρωση της Προξενικής Αρχής της χώρας προορισμού και ακόλουθη έγκριση του βουλγαρικού Υπουργείου Εξωτερικών. Σημειώνεται, πάντως, ότι
οι ανωτέρω πολίτες κ-μ ΕΕ οφείλουν να συμπληρώνουν, κατά την είσοδό τους στη Βουλγαρία, ειδικό έντυπο/δήλωση, η οποία θα τους χορηγείται από τις βουλγαρικές αρχές.

Εξακολουθεί, όμως, να υφίσταται η υποχρέωση της καραντίνας για όσους πολίτες κ-μ ΕΕ και χώρου Schengen έχουν ως τελικό προορισμό τους τη Βουλγαρία. Από το μέτρο της καραντίνας εξαιρούνται μόνο οι πολίτες των ως άνω χωρών που πραγματοποιούν διέλευση (transit), οι επιχειρηματίες στο πλαίσιο της ενάσκησης των επαγγελματικών τους καθηκόντων, καθώς και οι Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών/λεωφορείων που πραγματοποιούν διεθνείς μεταφορές.

Ως προς τους Έλληνες φοιτητές που φοιτούν σε βουλγαρικά πανεπιστήμια είναι, ομοίως, δυνατή η ελεύθερη είσοδός τους στη Βουλγαρία, με παράλληλη όμως, επί του παρόντος, υποχρέωση τήρησης 14ήμερης καραντίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.