Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

ARD-tagesschau.de: "Άνοιξαν οι παραλίες στην Ελλάδα"

«Άνοιξαν οι παραλίες στην Ελλάδα – Η ζωή στην παραλία-ακόμα και με τους κανόνες για τον κορωνοϊό» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα του  ARD-tagesschau.de:

Υπότιτλος: «Αν όλα πάνε καλά, οι ξένοι τουρίστες θα έρθουν και πάλι στην Ελλάδα από τον Ιούλιο και μετά. Το άνοιγμα των παραλιών ήταν μια δοκιμασία ως προς αυτό. Το συμπέρασμα:
Ακόμα και σε εποχές κορωνοϊού φαίνεται να είναι δυνατές οι διακοπές στην παραλία»

Η ανταπόκριση του Thomas Bormann από την Αθήνα αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Η αίσθηση ήταν πραγματικά καλοκαιρινή στην παραλία του Αλίμου, στα νότια της Αθήνας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η παραλία είναι ανοιχτή, ειδικά τώρα, σε αυτό το κύμα καύσωνα», δηλώνει μία λουόμενη. Στην Αθήνα μετρήθηκαν το Σαββατοκύριακο 39,5 βαθμοί Κελσίου -ένα νέο ρεκόρ, η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει μετρηθεί ποτέ το Μάιο στην Αθήνα. Μερικοί ελπίζουν ότι η ζέστη θα θέσει τέλος στον κορωνοϊό.

Ωστόσο, οι νέοι κανόνες για τις παραλίες στην εποχή του κορωνοϊού εξακολουθούν να ισχύουν σε ζεστό καιρό: τουλάχιστον τέσσερα μέτρα απόσταση από ομπρέλα σε ομπρέλα και το πολύ δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα. «Οι κανονισμοί είναι εντάξει», λέει μια λουόμενη. «Στην είσοδο μέτρησαν τη θερμοκρασία μας και μας έδωσαν μία κάρτα, ώστε να γνωρίζουν πόσοι άνθρωποι βρίσκονται στην παραλία. Εδώ τηρούμε τις αποστάσεις. Είμαι πολύ ικανοποιημένη», προσθέτει.

Οι διαχειριστές της παραλίας πρέπει να προσέχουν να μην γεμίσει πολύ η παραλία. Επιτρέπονται έως 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ. παραλίας, δηλαδή σε κάθε επισκέπτη αντιστοιχούν 25 τ.μ. Η πώληση οινοπνευματωδών ποτών στις παραλίες απαγορεύεται.

Ο διαχειριστής της παραλίας Νικόλας Βενιέρης είναι συμφιλιωμένος με αυτούς τους κανόνες. Το συμπέρασμά του για το πρώτο Σαββατοκύριακο στην παραλία: «Οι επισκέπτες συμπεριφέρονται καλά. Τηρούν τους κανόνες. Στο παρελθόν είχαμε διαφορετικές εμπειρίες. Αλλά τώρα είναι όλα καλά. Και είναι πολύ σημαντικό η κατάσταση να παραμείνει ως έχει». Αυτή είναι η άποψη και του Δημάρχου του Αλίμου, ο οποίος έλεγξε την τήρηση των κανόνων για τον κορωνοϊό με υπαλλήλους του Δήμου. «Δεν υπήρξαν προβλήματα», λέει. Μόνο αραιά και που χρειάστηκε να επισημανθεί ευγενικά σε μερικούς λουόμενους να τηρούν λίγο μεγαλύτερη απόσταση από τους γείτονές τους στην παραλία. Συνολικά, ήταν ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο στην παραλία, δήλωσε ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης.

«Ήταν σημαντικό αυτή η επανεκκίνηση να έχει επιτυχία, καθώς θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή. Φυσικά, χρειάζεται να έχουμε πάντοτε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι πρέπει να τηρούμε ορισμένους κανόνες για να προστατεύσουμε την υγεία μας», πρόσθεσε.

Το επιτυχημένο άνοιγμα της παραλίας αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μια ακτίνα ελπίδας για όλη την ελληνική τουριστική βιομηχανία. Η ζωή στην παραλία λειτουργεί και με τους κανόνες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Αυτό θα πρέπει να συμβαίνει και από την 1η Ιουλίου, όταν οι τουρίστες από το εξωτερικό θα μπορούν να επισκέπτονται και πάλι τις ελληνικές παραλίες. Σε αυτήν την ημερομηνία στοχεύει και η ελληνική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.