Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Μόνο σύγχυση προκαλεί η σημερινή, νέα, ανακοίνωση της ΥΠΑ

Σχόλιο ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ

Τη στιγμή που η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοινώνει ότι από 1η Ιουλίου θα επιτρέπονται πτήσεις σ όλα τα αεροδρόμια της χώρας (εκτός το αεροδρόμιο Αθηνών που επιτρέπεται ήδη) μια σειρά από αεροπορικές εταιρείες συνεχίζουν να δέχονται κρατήσεις  μέσα στον Ιούνιο
για διάφορους προορισμούς π.χ. Condor, Lufthansa για Κρήτη , Eurowings για Θεσσαλονίκη.

To ερώτημα που προκύπτει -και προκαλεί αναστάτωση σ όσους έχουν κάνει κρατήσεις -είναι αν τελικά οι αεροπορικές εταιρείες από μόνες τους αναλαμβάνουν το ρίσκο της πτήσης (και το μεταφέρουν στον πελάτη) ή αν τελικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις και η ανακοίνωση της ΥΠΑ ενδέχεται να τροποποιηθεί.

Σήμερα και μετά την νέα NOTAMS φίλος του Δορυφόρου έλαβε μήνυμα από την Condor ότι η πτήση του για Ηράκλειο θα γίνει (μέσα στον Ιούνιο) απλά θα αλλάξει η ώρα της πτήσης.

Οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες οφείλουν να δώσουν μια εξήγηση όπως επίσης να ξακαθαρίσουν με χρονοδιάγραμμα τι θα γίνει με τα τεστ, την καραντίνα και πότε θα ισχύει.

Η καραντίνα ισχύει έως 31 Μαίου. Ανακοινώθηκε ότι από 15 Ιουνίου οι επισκέπτες θα υπόκεινται σε δειγματοληπτικούς ελέγχους χωρίς υποχρεωτικό τέστ.  Τι γίνεται όμως στο μεσοδιάστημα από 1 Ιουνίου έως 14 Ιουνίου.

Είναι απόλυτο κατανοητό ότι δεν ζούμε υπό φυσιολογικές συνθήκες. Όμως είναι σημαντικό να υπάρχει ένας σχεδιασμός και να γνωρίζουν το χρονοδιάγραμμα. Είναι αποδεκτό από όλους να αλλάζει ένα χρονοδιάγραμμα όταν το επιβάλλουν έκτακτες καταστάσεις αλλά δεν είναι αποδεκτό να μην υπάρχει ολοκληρωμένο χρονοδιάγραμμα.

"Δορυφόρος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.