Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Βλαχοδήμος: Το παιδί μεταναστών 3ος ακριβότερος τερματοφύλακας παγκοσμίως ;

Αφιέρωμα στον Έλληνα τερματοφύλακα Οδυσσέα Βλαχοδήμο έχει το γνωστό αθλητικό πορτάλ "Spox.com".

Ο 27χρονος τερματοφύλακας της Μπενφίκα γεννήθηκε το 1994 στην Στουτγάρδη από Έλληνες γονείς που είχαν έρθει στη Γερμανία ως εργαζόμενοι μετανάστες.


Το αφιέρωμα τονίζει ότι ενώ η ποδοσφαιρική ομάδα της Στουτγάρδης VfB τον άφησε ελεύθερο χωρίς αποζημίωση πριν 4 1/2 χρόνια σήμερα τον Έλληνα τερματοφύλακα τον διεκδικεί από την Μπενφίκα η Newcastle United για 60 εκατομμύρια €.

Αν πραγματοποιηθεί η μεταγραφή θα είναι η τρίτη μεγαλύτερη σε οικονομική αξία μεταγραφή τερματοφύλακα παγκοσμίως μετά του Kepa Arrizabalaga (2018 για 80 εκ € από Athletic Bilbao στην FC Chelsea) και Alisson Becker (2018 για 62,5 εκ € από AS Rom στην FC Liverpool), δηλαδή διπλάσια αξία από αυτή του τέσσερις φορές καλύτερου τερματοφύλακα παγκοσίμως Manuel Neuer, (2011 για 30 εκ. από Schalke στην Μπάγερν).

Στο αφιέρωμα φιλοξενείται ο Manuel Pereira, δημοσιογράφος της πορτογαλικής αθλητικής εφημερίδας A Bola, ο οποίος θεωρεί ότι τα 60 εκατομμύρια είναι υπερτιμημένο ποσό ιδιαιτερα στην εποχή της πανδημίας και ότι η Μπενφίκα θα έδινε τη συγκατάθεσή της ακόμη και 40 εκ €.

60 ή 40 εκατομμύρια € επισημαίνει το αφιέρωμα είναι σε κάθε περίπτωση ένα θέμα που θα προκαλούσε απογοήτευση στην Στουτγάρδη για το γεγονός ότι πριν μερικά χρόνια τον ίδιο τερματοφύλακα τον έδωσαν ελεύθρεο χωρίς αποζημίωση, 

Ο Οδυσσέας ξεκίνησε την καριέρα του στην, αγωνιζόμενη στη Μπουντεσλίγκα, VFB Στουτγκάρδη το 2012, με την οποία πραγματοποίησε τρεις εμφανίσεις την σεζόν 2015-16, πριν ενταχθεί στον Παναθηναΐκό , όπου αγωνίστηκε για δύο σεζόν.

Ο Βλαχοδήμος, όταν ήταν νέος, εκπροσώπησε την Γερμανία σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ17 και το Παγκόσμιο Κύπελλο Κ17 το 2011. Αργότερα, έγινε μέλος της ομάδας που κέρδισε το ΟΥΕΦΑ Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ17 του 2017.

Τον Νοέμβριο του 2018, η FIFA ενέκρινε το αίτημα του παίχτη να αγωνιστεί με τα γαλανόλευκα. Έτσι, κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδος των ανδρών από τον Άγγελο Αναστασιάδη και στις 15 Νοεμβρίου του 2018 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Φινλανδία για τον θεσμό του UEFA Nations League που έληξε 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.