Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Γερμανία: Αυξήθηκε η τηλεϊατρική στην πανδημία

Η τηλεϊατρική επιτρέπεται στην Γερμανία από το 2018. Μέχρι αρχές του έτους χρησιμοποιούσαν το πολύ 4.000 ιατρεία τη μέθοδο επισκέψεων των ασθενών μέσω του διαδικτύου. 

Ο αριθμός αυτός σύμφωνα με KBV (Kassenärztlicher Bundesvereinigung) αυξήθηκε τους πρώτους μήνες της πανδημίας σε 25.000, δηλαδή το 1/4 των ιατρείων και φυσιοθεραπευτών
παγγερμανικά.

Τι προσφέρει η τηλεϊατρική ;
Δίνει τη δυνατότητα την εξ αποστάσεως συζήτηση με τον ιατρό. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας τηλεϊατρικής Sebastian Vorberg "πολλοί ασθενείς μπαίνουν στο google και έρχονται στον ιατρό έχοντας κάνει μόνοι τους μια παρατραβηγμένη διάγνωση. Είναι συνεπώς καλύτερα αυτή, την πρώτη, διάγνωση να την έχει απ ευθείας από τον ιατρό του.

Συνταγή ;
Υπάρχουν πιλοτικά προγράμματα για ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Η ηλεκτρονική συνταγή έχει σχεδιαστεί για αρχές του 2022

Προσωπικά δεδομένα ;
Η σύνδεση μέσω διαδικτύου δεν γίνεται με τα γνωστά προγράμματα όπως skype, facetime ή whatsapp αλλά μέσω διαπιστευμένους πάροχους. 30 τέτοιες υπηρεσίες υπάρχουν ήδη και υπάρχει αυξητική τάση.

Καλύπτουν τα ταμεία την επίσκεψη ;
Εκτός μερικών εξαιρέσεων όπως στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου όλα τα ταμεία καλύπτουν τις επισκέψεις.
Υπάρχουν και ιατρεία που προσφέρουν μόνο τηλεϊατρική αλλά σ αυτήν την περίπτωση ο ασφαλισμένος θα πρέπει να μιλήσει με την ασφάλειά του για το αν καλύπτει τέτοιου είδους παροχές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.