Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Γερμανία: Τα λιγότερα από ποτέ θανατηφόρα ατυχήματα το 2019

Το 2019 η Γερμανία θρήνησε στους δρόμους τους λιγότερους θανάτους από τότε που καταγράφονται στατιστικά στοιχεία . 

Ωστόσο σε αριθμούς ρεκόρ αυξήθηκαν τα τροχαία ατυχήματα ενώ οι ποδηλάτες αποτελούν ομάδα ιδιατέρου κινδύνου. 

Συγκεκριμένα, 3046 άνθρωποι έχασαν το 2019 τη ζωή τους σε τροχαία
ατυχήματα στη Γερμανία. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια (από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή στατιστικών)

Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία ο αριθμός των θανάτων το 2019 μειώθηκε κατά 7% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ταυτόχρονα, η αστυνομία της χώρας κατέγραψε 2,7 εκατομμύρια τροχαία ατυχήματα - τα περισσότερο από το 1991. Ο αριθμός των τραυματισμών μειώθηκε κατά 3% σε σύγκριση με το 2018 σε 384.000.

Τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν εντός πόλεων 

Οι στατιστικολόγοι ανέφεραν ότι τα περισσότερα ατυχήματα σημειώθηκαν σε πόλεις (69,2%). 

Όμως οι συγκρούσεις σε επαρχιακούς δρόμους και αυτοκινητόδρομους είναι αυτές που είναι θανατηφόρες. Ετσι σε συγκρούσεις σε επαρχιακούς δρόμους ένα στα δέκα άτομα που εμπλέκονταν  έχουν πεθάνει .

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία τα ατυχήματα σε εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους οφείλονται, μεταξύ άλλων, σ υπερβολική ταχύτητα. Στους αγροτικούς δρόμους υπάρχουν επίσης παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο όπως η έλλειψη διαχωρισμού της κυκλοφορίας, ο περιορισμός προσπέρασης, οι διασταυρώσεις  κ.α .

Θλιβερό ρεκόρ για ποδηλάτες
Ο αριθμός των θανάτων οδηγών ΙΧ έχει μειωθεί περισσότερο από το ένα τέταρτο (25,9%) τα τελευταία εννέα χρόνια. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν επίσης μια θετική τάση για οδηγούς μοτοσικλετών, μοτοποδηλάτων -14,7%. Μείωση θανάτων καταγράφηκε και στους πεζούς (- 12,4 %).

Αντίθετα για τους ποδηλάτες ο αριθμός των θανατηφόρων ατυχημάτων αυξήθηκε κατά 16,8% τα τελευταία 9 χρόνια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.