Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Γερμανία: 21 εκ άνθρωποι με μεταναστευτικό υπόβαθρο

21 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο.  Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, η συντριπτική πλειονότητα αυτών προέρχεται από γειτονικές χώρες ή έχουν γονείς από άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Το 26% του γερμανικού πληθυσμού έχει μεταναστευτικό υπόβαθρο. Όπως αναφέρθηκε από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία βάσει της απογραφής, συνολικά 21,2
εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν στη Γερμανία το 2019 που δεν γεννήθηκαν με γερμανική ιθαγένεια ή από τους οποίους τουλάχιστον ένας γονέας δεν ήταν Γερμανός πολίτης από τη γέννησή του. Σύμφωνα με την αρχή, αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 2,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Σε μια μακροπρόθεσμη σύγκριση, αυτή είναι η ασθενέστερη ποσοστιαία αύξηση των τελευταίων δέκα ετών. Πέρυσι, περίπου το 52% του πληθυσμού με μεταναστευτικό υπόβαθρο είχαν και τη γερμανική υπηκοότητα, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 11,1 εκατομμύρια άτομα. Σχεδόν το 48% είχε ξένο διαβατήριο (10,1 εκατομμύρια). 

Τα δύο τρίτα είναι Ευρωπαίοι
13,8 εκατομμύρια άτομα με μεταναστευτικό υπόβαθρο (65%) μετανάστευσαν από άλλη ευρωπαϊκή χώρα ή έχουν τις ρίζες τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Περισσότεροι από τους μισούς έχουν τις ρίζες τους σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ. 4,6 εκατομμύρια άνθρωποι μετανάστευσαν από την Ασία ή είναι απόγονοι μεταναστών από την Ασία (22%). Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι (5%) έχουν ρίζες στην Αφρική και περίπου 600.000 άνθρωποι (3%) είναι μετανάστες (ή απόγοινοι) από τη Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική και την Αυστραλία.

Οι κύριες χώρες προέλευσης παραμένουν  η Τουρκία (13%), Πολωνία (11%) και η Ρωσία 

453.000 πολίτες που ζουν τη Γερμανία γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή  γονέας τους γεννήθηκε στην Ελλάδα 

245.000 άνδρες και 208.000 γυναίκες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.