Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να ξεκαθαρίσει το τι ισχύει για Έλληνες του εξωτερικού που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα

Σχόλιο ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ 

Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες της Ευρώπης θα ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες τα ταξίδια τους στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές .

Είναι απόλυτα κατανοητό ότι οι πρωτόγνορες καταστάσεις που ζούμε φέτος δημιουργούν ανά πάσα στιγμή νέα δεδομένα και το φετινό καλοκαίρι έχει τις δυσκολίες και ιδιατερότητές του.

Όμως, θα μπορούσε η Ελληνική Πολιτεία να μειώσει τις δυσκολίες ξεκαθαρίζοντας δυο - τρία θέματα που απασχολούν τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και κυρίως αυτούς που επιθυμούν νε μεταβούν στην Ελλάδα οδικώς.

Συγκεκριμένα:

1. Ενώ οι Έλληνες πολίτες μπορούν να εισέλθουν από όλα τα σύνορα στην Ελλάδα δεν γνωρίζει κανείς τι συμβαίνει στις περιπτώσεις που ο/η σύζυγος δεν έχουν ελληνική υπηκοότητα.  
2. Ενώ από το ΦΕΚ προκύπτει ότι οι Ελληνες (με ΙΧ) δεν πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τέστ κορωνοιού δεν είναι ξεκάθαρο τι συμβαίνει στην περίπτωση των συζύγων που δεν έχουν ελληνική υπηκοότητα.
3.  Πολλά παιδιά που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό (στην προκειμένη περίπτωση στη Γερμανία) διατηρούν μεν την ελληνική υπηκοότητα αλλά έχουν διαβατήριο / ταυτότητα γερμανική (στις περισσότερες περιπτώσεις και οι δυο γονείς Έλληνες). Μπορούν τα παιδιά αυτά να περάσουν με τους γονείς τους από τα σύνορα χωρίς να αντιμετωπίσουν δυσκολίες ; (εκτός των συνόρων του Προμαχώνα που ούτως ή άλλως μπορούν ).

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Einai ena sowaro Thema xoris apantisi apo pleyras politias. Tin erotisi afti tin ekana sto Astynomiko tmima tou teloniou Eyzonon Kai mou eipan oti mono ellinika Diawatiria Kai taytotites pernane apo Eyzonous. Oute i alodapi Syzigos oute i Ellinida Kori mou me germaniko Diawatirio pernane. Moni epilogi Stin prokimeni periptosi, Promaxonas.
    Mfg
    Mixalis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.