Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Επίσημη ανακοίνωση της Πρεσβείας για τεστ Ελλήνων στην Ιταλία

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Ρώμη γνωστοποιεί ότι, κατόπιν σχετικής απόφασης της Ιταλικής Κυβέρνησης που ισχύει από σήμερα 13.08.2020, όσοι σκοπεύουν να εισέλθουν στην Ιταλία έχοντας διαμείνει ή πραγματοποιήσει διέλευση (transit)  από την Ελλάδα εντός των προηγούμενων 14 ημερών οφείλουν, εναλλακτικώς:

Είτε να είναι εφοδιασμένοι κατά την επιβίβαση τους σε μέσο μεταφοράς προς την Ιταλία αρνητικό αποτέλεσμα μοριακής εξέτασης ή εξέτασης αντιγόνων CoVID-19, η οποία πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών πριν την προβλεπόμενη είσοδο σε ιταλικό έδαφος.
Είτε να υποβληθούν σε εξέταση κατά την άφιξή τους σε ιταλικό αεροδρόμιο, λιμάνι ή άλλο συνοριακό σταθμό εφόσον είναι εφικτό, ή αλλιώς να υποβληθούν σε σχετική εξέταση εντός 48 ωρών από την άφιξή τους στην Ιταλία μέσω της αρμόδιας τοπικής υγειονομικής Αρχής. Στη δεύτερη περίπτωση, επιβάλλεται αυτοπεριορισμός μέχρι την πραγματοποίηση της εξέτασης.
H μεταφρασμένη ανακοίνωση 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Από σήμερα, 13 Αυγούστου 2020, τίθεται σε ισχύ μια νέα Απόφαση του Υπουργού Υγείας της Ιταλίας, η οποία εισάγει τα ακόλουθα εναλλακτικά μέτρα, σε ισχύ για άτομα που εισέρχονται στην Ιταλία μετά από παραμονή ή διέλευση από την Κροατία, τη Μάλτα, την Ελλάδα ή την Ισπανία τις τελευταίες 14 ημέρες:
1. Υποχρέωση προσκόμισης πιστοποιητικού αρνητικού αποτελέσματος εργαστηριακού ελέγχου, που έχει διενεργηθεί εντός 72 ωρών πριν την είσοδο στην Ιταλία.
ή
2. Υποχρέωση υποβολής σε μοριακό τεστ ή τεστ αντιγόνων κατά την άφιξη σε αεροδρόμιο, λιμάνι ή πύλη εισόδου στην Ιταλία, όπου είναι εφικτό· ή υποβολή σε μοριακό τεστ ή τεστ αντιγόνων που διενεργείται, εντός 48 ωρών από την είσοδο στην ιταλική επικράτεια, στην αρμόδια ιταλική Εθνική Δομή Δημόσιας Υγείας.
Σε αυτήν την περίπτωση, και μέχρι την διεξαγωγή του τεστ, κρίνεται υποχρεωτική η παραμονή σε κατ’οίκον περιορισμό στον τόπο μόνιμης ή προσωρινής κατοικίας.
Όλοι, ανεξαρτήτως των συμπτωμάτων, όσοι εισέρχονται στην Ιταλία από τις προαναφερθείσες χώρες οφείλουν να ενημερώσουν αμέσως το Τμήμα Πρόληψης του αρμόδιου Εθνικού Συστήματος Υγείας της Ιταλίας σχετικά με την άφιξή τους. Σε περίπτωση εκδήλωσης συμπτωμάτων του Covid 19, παραμένουν σε ισχύ η υποχρέωση άμεσης ενημέρωσης των αρμοδίων Ιταλικών Αρχών Υγείας (μέσω του σχετικού αριθμού τηλεφώνου) καθώς και η υποχρέωση απομόνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.