Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020 /21

Αγαπητοί γονείς, αγαπητές μαθήτριες και μαθητές του 2ου Ε.Ι.Δ.Σ Μονάχου «Πυθαγόρας»

Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Καλωσορίζουμε ιδιαίτερα τις μαθήτριες και τους μαθητές της Α’ τάξης και υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ώστε να προσαρμοστούν γρήγορα και να νιώθουν χαρούμενοι, δημιουργικοί και ασφαλείς στο σχολείο.


Λόγω της υγειονομικής κρίσης, με την οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι για άλλη μια φορά, είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε μέτρα προστασίας τόσο για τις μαθήτριες, τους μαθητές και τους γονείς/κηδεμόνες, όσο και για το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό του σχολείου.

Ως εκ τούτου οι μαθήτριες και μαθητές οφείλουν να φορούν μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο, από 8 έως και 18 Σεπτεμβρίου, μέχρι νεοτέρας.

Εξαιρούνται οι μαθητές των Α΄, B´, Γ´, Δ´ τάξεων, οι οποίοι δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Επίσης η τήρηση αποστάσεων και η τακτική απολύμανση των χεριών κρίνονται ως απαραίτητα και αποτελεσματικά μέτρα προστασίας.

Δεν επιτρέπεται η είσοδος και η παραμονή των γονέων/κηδεμόνων τόσο στον αύλειο χώρο όσο και εντός του σχολικού κτιρίου, παρά μόνο εάν έχει προηγηθεί τηλεφωνικό ραντεβού.

Η μάσκα και σε αυτή την περίπτωση είναι υποχρεωτική!

Σχέδιο τριών σταδίων στα σχολεία
Το βαυαρικό Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε νέο σχέδιο τριών σταδίων όσον αφορά τη χρήση μάσκας στα σχολεία και το οποίο βασίζεται στη μέση τιμή του ημερήσιου αριθμού αναπαραγωγής του ιού.

Χρήση μάσκας
 Αρχικά τις δύο πρώτες εβδομάδες οι μαθητές των τάξεων 5ης έως και 10ης καθώς και οι εκπαιδευτικοί, υποχρεούνται να φορούν μάσκα προστασίας κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

 Στάδιο 1: Αν ο αριθμός κρουσμάτων δεν έχει ξεπεράσει στην περιοχή τα 35 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους για επτά συνεχόμενες ημέρες, προβλέπεται κανονική λειτουργία του σχολείου με μάσκα προστασίας σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, χωρίς όμως να είναι υποχρεωτική η μάσκα κατά τη διάρκεια του μαθήματος. 

 Στάδιο 2: Αν ο αριθμός κρουσμάτων έχει ξεπεράσει στην περιοχή τα 35 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους για επτά συνεχόμενες ημέρες και δεν μπορεί να εγγυηθεί η απόσταση ασφαλείας του 1,5 μ. μεταξύ των μαθητών, είναι υποχρεωτική η μάσκα προστασίας και κατά τη διάρκεια του μαθήματος (δεν ισχύει για τους μαθητές από 1η  έως και 4η  τάξη)

 Στάδιο 3: Αν ο αριθμός κρουσμάτων φτάσει τα 50 ανά 100.000 κατοίκους για επτά συνεχόμενες ημέρες και δεν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση ασφαλείας του 1,5 μ., οι τάξεις θα χωρίζονται και θα ακολουθηθεί εναλλάξ η δια ζώσης και η εξ αποστάσεως διδασκαλία των μαθημάτων.

Στην περίπτωση αυτή θα είναι υποχρεωτική η μάσκα προστασίας για όλες τις τάξεις του
Δημοτικού και του Γυμνασίου.

Τα ενδεικτικά θα δοθούν στους μαθητές.

Στις 08.09.20 θα μοιραστούν σε όλες τις τάξεις τα βιβλία, γι’ αυτό θα ήταν καλό να έχουν οι μαθητές την σχολική τους τσάντα, προκειμένου να τα μεταφέρουν.

Παρακαλούμε τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητριών/μαθητών της Α’ τάξης, να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα, τα οποία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα μας και να βεβαιωθούν ότι έχει γίνει το εμβόλιο της ιλαράς.

Οι γονείς των μαθητριών/τών οι οποίοι αποχωρούν μόνοι τους μετά τη λήξη του ωραρίου, παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν μια Υπεύθυνη Δήλωση. Το ίδιο ισχύει και για τους γονείς πού φέρνουν τις μαθήτριες/μαθητές πριν από τις 7:45 π.μ.

Ο Αγιασμός, μόνο για τους μαθητές, θα γίνει την Τετάρτη 09.09.2020, ανά τάξη, στον αύλειο χώρο του σχολείου

Σας παρακαλούμε θερμά για την ευλαβική τήρηση των κανόνων και όπως συμπληρώσετε, το συντομότερο δυνατό, τη φόρμα με τα στοιχεία σας, η οποία θα μοιραστεί στους μαθητές.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και καλή συνεργασία!

Το προσωπικό του 2ου Δ.Σ. Μονάχου σας εύχεται για άλλη μια φορά 

Καλή Σχολική Χρονιά
και να παραμείνετε υγιείς!
Από τη Δ/νση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.