Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες

Από την 1η  έως τις 15 Οκτωβρίου διοργανώνεται φέτος το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες (LAGFF – www.lagff.org), αυτή τη φορά διαδικτυακά λόγω της πανδημίας. Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου  Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης, άνοιξε το φετινό Φεστιβάλ με μήνυμά του προς όλους τους συντελεστές και θεατέςαυτού του εμβληματικού καλλιτεχνικού γεγονότος.

Το LAGFF παρουσιάζει νέες ταινίες από την Ελλάδα και την Κύπρο και περιλαμβάνει έργα διεθνών  κινηματογραφιστών ελληνικής καταγωγής. 

«Με πάνω από 50 νέες εμφανίσεις, ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και ταινίεςκινουμένων  σχεδίων, το LAGFF 2020 είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά Φεστιβάλ Κινηματογράφου στον κόσμο. Πολλές ταινίες κάνουν πρεμιέρα στη ΒόρειαΑμερική, στις ΗΠΑ και τη Δυτική Ακτή», δήλωσε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, κ. Αριστοτέλης Κατωπόδης.

Το Φεστιβάλ προωθεί τον ελληνικό κινηματογράφο, την πολιτιστική ανταλλαγή και συμβάλλει στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των κινηματογραφιστών και του Χόλιγουντ. Στο πρόγραμμα του LAGFF, εκτός από τις ταινίες, τα ντοκιμαντέρ και τα κινούμενασχέδια περιλαμβάνονται και διαδικτυακά σεμινάρια Masterclass από πρωταγωνιστές της βιομηχανίας ψυχαγωγίας, όπως ο  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Paramount Pictures, Jim Gianopοulos, ο βραβευμένος  σκηνοθέτης  Emmy,  GregYaitanes, και η διάσημη ηθοποιός-παραγωγός, Νία Βαρδάλος.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.