Ο διαγωνισμός καλεί τους μαθητές ανθρωπιστικών σχολείων να κάνουν δημιουργικές συνεισφορές, π.χ. με τη μορφή ταινίας, έργου τέχνης ή μουσικής που να υποστηρίζει την εκμάθηση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας. Το βραβείο απονέμεται
κάθε δύο χρόνια .Στις 12 Οκτωβρίου 2020, τα βραβεία απονεμήθηκαν στην Κρατική αρχαιολογική συλλογή (Staatliche Antikensammlungen) στο Μόναχο.
Φέτος, μια ομάδα επτά μαθητών από το Theresien-Gymnasium στο Μόναχο κέρδισε το Pegalogos 2020.
Η ομάδα έπεισε την κριτική επιτροπή με μια παρουσίαση στον μύθο του Ορέστη. Οι μαθητές αναδημιούργησαν τον περίφημο μύθο με φιγούρες του Playmobil και διηγούσαν την οικογενειακή τραγωδία του Αγαμέμνονα και της Κλυταιμνήστρας από το στόμα του Ορέστη. Η κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από την υψηλή γλωσσική απόδοση των μαθητών.
Μια φοιτήτρια στο Wilhelmsgymnasium στο Μόναχο έλαβε ένα από τα δύο ειδικά βραβεία για το πειστικό της δοκίμιο για τον αστρονόμο (Αρίσταρχος ο Σάμιος). Σε Έλληνα μαθητή από το Albrecht-Ernst-Gymnasium Oettingen απονεμήθηκε επίσης ένα ειδικό βραβείο για τον δημιουργία ψηφιακού λεξιλογίου.
Οι νικητές του βραβείου 2020:
- Βραβείο Pegalogos για το "Oρέστης - η ιστορία μου", Theresien-Gymnasium Μονάχου, Ελληνική τάξη 8abc (σχολικό έτος 2018/19)
- Ειδικό βραβείο για ψηφιακό λεξιλόγιο (για αρχάριους), Albrecht-Ernst-Gymnasium Oettingen, Johanna Martin, Q11 (σχολικό έτος 2019/2020)
- Ειδικό βραβείο για το δοκίμιο για τον Αρίσταρχο τον Σάμιο και το έργο του, Wilhelmsgymnasium Munich, Cornelia Elisabeth Repper, Q11 (σχολικό έτος 2019/20)
Πηγή: Υπουργείο Παιδείας Βαυαρίας
Φωτογραφία: Υπουργείο Παιδείας Βαυαρίας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.