Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Γερμανία: Σήμερα ωρα 11.11 ξεκινά η καρναβαλική περίοδος στην Γερμανία

Κάθε χρόνο στις 11/11, στις 11:11 ξεκινά πρώιμα η καρναβαλική περίοδος στην Γερμανία, όπου κάτοικοι και τουρίστες, ξεχύνονται στους δρόμους και κατακλύζουν τις πλατείες. 

Φέτος βέβαια αυτό δεν θα συμβεί καθώς και η Γερμανία όπως σχεδόν όλες οι Ευρωπαικές χώρες ζούνε σε ρυθμούς κορωνοιού και βρίσκονται σε μερική και η γενική απαγόρευση (λοκντάουν).

Ετσι φέτος τα ολοήμερα και ολονύχτια πάρτι σε κάθε δρόμο, σε κάθε πλατεία, σε κάθε μπαρ και σε κάθε μπυραρία της πόλης που ονομάζεται και «Πέμπτη Εποχή», θα απουσιάζουν αρχικά. 

Ίσως προλάβουμε όμως την κορύφωσή τους  που είναι την εβδομάδα πριν την έναρξη της Σαρακοστής, σαράντα ημέρες πριν το Πάσχα των Καθολικών.

Τότε ίσως πολύχρωμες παρελάσεις, ξέφρενα πάρτι, μουσικές και δρώμενα από τη μια άκρη της πόλης στην άλλη υπόσχονται πολύ … καρναβαλικό κέφι

Κολωνία 

Το καρναβάλι της Κολωνίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα της Ευρώπης, ενώ οι ντόπιοι το έχουν αναγάγει στην «πέμπτη εποχή του έτους». Παρότι επίσημα ξεκινάει κάθε 11η Νοεμβρίου, ώρα 11.11, ο βασικός «κορμός» του εορτασμού ή αλλιώς οι «τρελές ημέρες» όπως τις αποκαλούν, αρχίζουν την Πέμπτη (τη δική μας Τσικνοπέμπτη) πριν την πρώτη Τετάρτη της Σαρακοστής (Ash Wednesday). 

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εβδομάδας, από τα λιθόστρωτα στενά της μέχρι το λιμάνι, ακούγονται αισιόδοξες χορευτικές μελωδίες, τοπικά μπαρ και φιλόξενες παμπ μένουν ανοιχτά έως αργά για να εξυπηρετήσουν τα εκατομμύρια κόσμου, ενώ παρά το έντονο κρύο, οι παρευρισκόμενοι μασκαράδες χορεύουν, τραγουδούν και απολαμβάνουν στους δρόμους της πόλης δροσερή «kölsch» με συνοδεία ντόπιων λαχταριστών εδεσμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.