Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Τι να περιμενουμε από τη συνάντηση Μέρκελ με Πρωθυπουργούς

Φωτο Konstantinos Zagouris
Την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσουν η Καγκελάριος με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων για να αξιολογήσουν τις πρώτες 14 μέρες μετά την "μερική απαγόρευση"

Οι σημερινές δηλώσεις της Μέρκελ αλλά και άλλων ειδικών δεν αφήνουν περιθώρια για τις εκτιμήσεις που θα προκύψουν από τη συνάντηση.

Τα στοιχεία από τα κρούσματα μπορεί να έχουν σταθεροποιηθεί στις 22.000 - 23.000 καθημερινά αλλά δεν καταγράφεται μείωση παρά του 14ήμερου μετά την "μερική απαγόρευση".

Αν δεν ανατραπούν οι αριθμοί τότε μια παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι στις 7 Δεκεμβρίου είναι το πιό πιθανό σενάριο.

Mάλιστα ο ειδικός σε θέματα υγείας Karl Lauterbach, SPD ζήτησε σήμερα περιορισμούς στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων και αναφέρθηκε στην πιθανότητα να προστεθούν ειδικές διακοπές τον Φεβρουάριο. Επίσης επισήμανε ότι αν ανοίξουν πάλι εστιατόρια, ξενοδοχεία, καφέ, μπαρ, αθλητικά κέντρα τότε πολύ σύντομα θα φθάσουμε σε υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων.

Από τις δηλώσεις του Lauterbach μπορεί εύκολα να εξάγει κανείς το συμπέρασμα ότι μέχρι την εμφάνιση του εμβολίου θα ζήσουμε αρκετές μικρές η μεγαλύτερες απαγορεύσεις.

Aλλά και ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας άφησε ανοιχτό το θέμα της παράτασης " Αν θα παραταθεί η μερική απαγόρευση και το Δεκέμβριο θα φανεί από τη συνέπεια με την οποία θα τηρήσουμε τα μέτρα. Μετά θα δούμε αν θα είναι αρκετές οι 4 εβδομάδες".

"Αν τώρα,, συνέχισε ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας, ,,μειώσουμε λίγο τους αριθμούς των κρουσμάτων και σταματήσουμε πρόωρα τους περιορισμούς κινδυνεύουμε να μπαίνουμε εναλλάξ από "απαγορεύσεις"  στην "κανονικότητα".

Είναι σαφές ότι για τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης αυτό που προέχει και αποτελεί στόχο είναι οι κοινωνίες να μπορέσουν να γιορτάσουν σχετικά άνετα Χριστούγεννα αλλά και η αγορά να μπορεί να λειτουργήσει τις ημέρες των γιορτών.

Γι αυτό και την τελευταία εβδομάδα δεν αποκλείστηκε η εκδοχή οι διακοπές για τα σχολεία στη Γερμανία να ξεκινήσουν νωρίτερα, έτσι ώστε η μετάδοση του ιού να έχει περιοριστεί τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Τη Δευτέρα θα γνωρίζουμε τη συνέχεια ...

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.