Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Tι ισχύει με τα τεστ για εισερχόμενους ταξιδιώτες στην Ελλάδα

Aπάντηση στο ερώτημα σχετικά με την υποχρεωτική προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους ταξιδιώτες από τα σύνορα της Ελλάδας.

Ο χρόνος των 48ωρών αφορά από τη στιγμή που έχει διενεργηθεί το τεστ και όχι από τη το χρόνο που έχει εκδοθεί το πιστοποιητικό.

Το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης .

Για ταξιδιώτες με αεροπλάνο το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί ο αργότερο 48 ώρες πριν την είσοδο στη χώρα και η συγκεκριμένη ρύθμιση ισχύει - σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης - από την ερχόμενη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου.

Για ταξιδιώτες από τα χερσαία σύνορα το τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί ο αργότερο 72 ώρες πριν την είσοδο στη χώρα και η συγκεκριμένη ρύθμιση ισχύει από την ερχόμενη Τρίτη 10 Νοεμβρίου.

Παραμένει επίσης υποχρεωτική η συμπλήρωση της φόρμας PLF για όλους όσους έρχονται από το εξωτερικό σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο μας ενώ από τη Δευτέρα υποχρέωση συμπλήρωσης PLF ισχύει και για όσους ταξιδεύουν προς το εξωτερικό.

Η αεροπορική μετακίνηση στο εσωτερικό της χώρας επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία, επανένωση οικογενειών, επαγγελματικούς λόγους και λόγους υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.