Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Γερμανία: Κοινή σύσκεψη Μέρκελ με Πρωθυπουργούς κρατιδίων - Tην άλλη βδομάδα οι αποφάσεις

Δεν εγκρίθηκε η πρόταση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για επιπλέον περιορισμούς από τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων.

Το σχέδιο, το οποίο σύμφωνα με ΜΜΕ της Γερμανίας  άλλαξε πολλές φορές από το απόγευμα της Κυριακής ζητούσε να περιοριστούν ακόμη περισσότερο οι επιτρεπόμενες επαφές, τόσο σε δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό χώρο. 

Ετσι τα μέλη ενός νοικοκυριού θα επιτρεπόταν να συναντούσε μόνο μέχρι δύο άτομα από ένα άλλο νοικοκυριό.  Τα παιδιά και οι νέοι να συναντώνται μόνο με έναν σταθερό φίλο ή φίλη. Επιπλέον, πολίτες θα έπρεπε να τεθούν σε καραντίνα στο σπίτι τους για κάθε σύμπτωμα κρυολογήματος- για πέντε έως επτά ημέρες- μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα.

Έτσι στο μήνυμά της η Μέρκελ, μετά τη σύσκεψη περιορίστηκε, σε συμβουλές για την αποφυγή ταξιδιών, επαφών σε κλειστούς χώρους περισσοτέρων.  "Κάθε επαφή που δεν πραγματοποιείται αποτελεί κέρδος" είπε η Μέρκελ.

"Είμαστε ακόμη μακριά από το στόχο" (50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους), δήλωσε η Καγκελάριος .

Η Μέρκελ ανακοίνωσε ακόμη ότι από τον Δεκέμβριο άτομα ευάλωτων ομάδων θα λάβουν 15 μάσκες FFP2 - έναντι μικρής συμμετοχής.

 Στη σύσκεψη συζητήθηκε και το θέμα των σχολείων τα οποία θα συνεχίσουν να παραμένουν ανοιχτά.

Η Μέρκελ ευχαρίστησε τους πολίτες για το ότι επιτεύχθηκε  αυτό το μικρό βήμα προόδου  και παρακάλεσε να συνεχίσουν οι πολίτες να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες επαφές.

Η επόμενη συνάντηση προσδιορίστηκε για τις 25 Νοεμβρίου, όπου και θα αποφασιστεί η πορεία των περιοριστικών μέτρων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.