Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Τι σχεδιάζει η Volkswagen στην Αστυπάλαια

Το πλάνο της Volkswagen είναι να μετατρέψει την Αστυπάλαια σε ένα «πράσινο» νησί, το οποίο θα τροφοδοτείται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. 

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα αποσύρει τα παλιά φορτηγά και λεωφορεία και θα τα αντικαταστήσει με νέα, ηλεκτροκίνητα και σύγχρονα οχήματα, ενώ θα γίνουν ερισσότερα και τα ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης. 

Το πρώτο βήμα θα αφορά στη δημιουργία σταθμών φόρτισης, που μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στο νησί. Η Volkswagen θα τοποθετήσει σύγχρονους φορτιστές και η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης θα ξεκινήσει από εκεί, με στόχο να δημιουργηθεί ένα μεγάλο τεχνολογικό κέντρο που θα δοκιμάζονται πολλές νέες ιδέες.

Σε πρώτη φάση, η Volkswagen θα δημιουργήσει στην πανέμορφη Αστυπάλαια ένα δίκτυο ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που θα τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στο αρχικό στάδιο της επένδυσης και συγκεκριμένα το Φεβρουάριο του 2020, κλιμάκιο του VW Group επισκέφτηκε την Καβάλα και τη Θάσο, συνοδευόμενο από τον υφυπουργό οικονομικής διπλωματίας, Κώστα Φραγκογιάννη.

Στόχος των Γερμανών ήταν να διαπιστώσουν το επίπεδο των υποδομών στα ελληνικά νησιά, καθώς η απόφασή τους ήταν να δημιουργήσουν ένα ολόκληρο οικοσύστημα ηλεκτρικής κινητικότητας.

Τελικά η Αστυπάλαια κέρδισε τη Θάσο, αν και ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτή θα είναι το μοναδικό «πράσινο» νησί που θα δημιουργήσει η Volkswagen στην Ελλάδα, ή απλά το πρώτο από μια σειρά νησιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλάνο της Volkswagen περιλαμβάνεται η επιδότηση αγοράς νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου για τους κατοίκους, σε περίπτωση αντικατάστασης ενός μοντέλου παλαιότερης τεχνολογίας. Στη συνέχεια θα υπάρξουν και αυτόνομα αυτοκίνητα στους δρόμους του νησιού καθώς η μάρκα θα κάνει δοκιμές νέων τεχνολογιών για την εξέλιξη των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.