Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Βαυαρία: Περιορισμοί επαφών την Πρωτοχρονιά ;

"Αν δεν μειωθούν τα κρούσματα το επόμενο 10ήμερο η χαλάρωση των περιορισμών στις επαφές θα ισχύει μόνο για τα Χριστούγεννα και όχι για την Πρωτοχρονιά" δήλωσε ο Πρωθυπουργός του κρατιδίου Markus Söder

Στις δηλώσεις μετά την επίσκεψή του στο Passau (από τις περιοχές με τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων πανγερμανικά) ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας αναφέρθηκε στους

αριθμούς κρουσμάτων στο κρατίδιο (τελευταίο 24ωρο +4.641 νέα κρούσματα και 87 θάνατοι) και ανακοίνωσε ότι αν οι αριθμοί δεν μειωθούν στο επόμενο 10ήμερο θα αλλάξουν τα δεδομένα όσον αφορά τις επαφές.

Συγκεκριμένα, ενώ η αρχική απόφαση όλων των κρατιδίων προβλέπει ότι για το χρονικό διάστημα 23 Δεκεμβρίου έως 1 Ιανουαρία θα επιτρέπεται η συνάντηση έως 10 ατόμων από διαφορετικές οικογένειες (χωρίς να υπολογίζονται παιδιά κάτω των 14 ετών) η συγκεκριμένη χαλάρωση δεν θα ισχύει για τις γιορτές του νέου έτους . Δηλαδή θα ισχύει ο σημερινός περιορισμός 5 άτομα από δυο οικογένειες . 

Ήδη μερικά κρατίδια έχουν ανακοινώσει ότι η χαλάρωση των μέτρων όσον αφορά τις επαφές θα ισχύει μόνο για το χρονικό διάστημα 23 εως 27 Δεκεμβρίου.

Πηγή: Βαυαρική Ραδιοφωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.