Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

ECDC: Mηνύματα αισιοδοξίας για Ελλάδα

Τα πρώτα σημάδια αισιοδοξίας για την Ελλάδα: «Πορτοκαλί» η μισή χώρα, ποιες περιοχές είναι «κόκκινες (χάρτης)

«Πορτοκαλί» η μισή χώρα, ποιες περιοχές είναι «κόκκινες 

Αισιόδοξα μηνύματα αφήνει η τελευταία έκθεση του Ευρωπαϊκoύ Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, μετά από 55 μέρες " γενική απαγόρευση". 

Όπως φαίνεται στον χάρτη, σχεδόν η μισή Ελλάδα, από τη Θεσσαλία και κάτω έχει «περάσει» στο πορτοκαλί χρώμα (25-150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού), που σημαίνει ότι οι περιοχές αυτές βρίσκονται σε χαμηλότερο κίνδυνο έναντι κόκκινου που ήταν πριν.   

Στο «κόκκινο» εξακολουθεί να βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη, όπου καταγράφονται περισσότερα από 150 κρούσματα κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκους.

Αντίθετα, στο «πράσινο» συγκαταλέγονται τα Δωδεκάνησα, τα Επτάνησα και οι Κυκλάδες, με λιγότερα από 25 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Ενημερωτικό  σημείωμα ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ για ταξιδιώτες μετά από ερωτήματα αναγνωστών 

Μετά τη σημερινή δημοσίευση του χάρτη του Ευρωπαϊκoύ Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) όπου πολλές περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται σε χαμηλότερο κίνδυνο έναντι κόκκινου που ήταν πριν διευκρινίζουμε ότι ο χάρτης δεν αφορά τους ταξιδιώτες.

Την "επικινδυνότητα"   την αποφασίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της κάθε χώρας.

 Έτσι όσον αφορά τη Γερμανία, τον πίνακα των "επικίνδυνων" χωρών / περιοχών από τις οποίες θα ταξιδέψουν πολίτες στη Γερμανία δημοσιεύει το Robert Koch Institut.

Οι "επικίνδυνες" περιφέρειες της Ελλάδας  - με τα σημερινά δεδομένα - είναι Θράκη, όλες οι Περιφερειακές ενότητες της Μακεδονίας, Θεσσαλία, Αττική, Βόρειο Αιγαίο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.