Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

M. Roth: Δεν αποκλείεται κλείσιμο συνόρων τις επόμενες εβδομάδες

Η συζήτηση για πιθανή άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών για άτομα που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού είναι πρόωρη κατά τη γνώμη της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης. Η συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς κανείς δεν γνωρίζει ακόμη ακριβώς πώς λειτουργεί η δραστική ουσία, δήλωσε ο Υφυπουργός για θέματα Ευρώπης
Michael Roth σήμερα Δευτέρα στο περιθώριο τηλεδιάσκεψης με ευρωπαίους ομολόγους του. Ο πολιτικός του SPD αναφέρθηκε στο ακόμη ανοιχτό ερώτημα, δηλαδή εάν το εμβόλιο προστατεύει μόνο το εμβολιασμένο άτομο ή επίσης διασφαλίζει ότι άλλα άτομα δεν μπορούν πλέον να μολυνθούν από το εμβολιασμένο άτομο.

Θα ήταν λογικό, εάν η κοινή προσέγγιση της ΕΕ για την καταπολέμηση της πανδημίας οδηγήσει σε κοινή πιστοποίηση εμβολιασμού, διευκρίνισε ο Roth. Προς το παρόν, ωστόσο, δεν βρισκόμαστε στο σημείο όπου απαιτείται λεπτομερής αντιμετώπιση. Σε σχετική ερώτηση, ο Roth δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κλεισίματος των συνόρων εκ νέου τις επόμενες εβδομάδες και μήνες λόγω της πανδημίας. Ωστόσο, κατέστησε σαφές ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν επιθυμεί να ακολουθήσει πολιτική αποκλεισμού.

Πηγή: DPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.