Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Γερμανία: Ποια μέτρα θα χαλαρώσουν από την Τετάρτη ;

Την ερχόμενη Τετάρτη το μεσημέρι θα συνεδριάσουν για άλλη μια φορά η Καγκελάριος και οι Πρωθυπουργοί των κρατιδίων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις αξιωματούχων και κυβερνητικών στελεχών οδηγούμαστε σε νέα παράταση των περιοριστικών μέτρων για ακόμη δυο εβδομάδες δηλαδή μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.

Όμως, διάφορες "φωνές" και

δηλώσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα αποφασιστούν κάποιες ελάχιστες αλλαγές (χαλάρωση) στους περιορισμούς. 

Ενα από τα θέματα που δείχνει (σε ορισμένα κρατίδια με χαμηλό αριθμό νέων κρουσμάτων) να συζητηθεί είναι το άνοιγμα νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων.

Τα κομμωτήρια είναι επίσης "υποψήφια" για άνοιγμα. Σε δηλώσεις του στο περιοδικό SPIEGEL ο ομοσπονδιακός Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε σε "μαύρη αγορά" που έχει δημιουργηθεί στον συγκεκριμένο τομέα επισημαίνοντας επιπλέον ότι πολλοί επιλέγουν τρόπους για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που δεν είναι με τα απαραίτητα στάνταρς υγιεινής.

Τα ανθοπωλεία ανήκουν επίσης στην κατηγορία που υπό περιορισμούς θα μπορούσαν να ανοίξουν.

Μεταλλαγμένος ιός σε 13 από τα 16 κρατίδια 

Σύμφωνα με το Robert Koch Institut σε 13 από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια έχει καταγραφεί ο μεταλλαγμένος ιός της "Μεγάλης Βρετανίας" (B117) ενώ το ποσοστό στα νέα κορύσματα είναι 6%.

Οι εκτιμήσεις των ειδικών δείχνουν αύξηση του ποσοστού που είναι και η αγωνία τους σε σχέση με την παράταση των περιοριστικών μέτρων. Γι αυτό και ο στόχος των 50 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους το 7ήμερο θέτει σαν στόχο την ιχνηλάτηση επαφών στην περίπτωση που η διάδοση του μεταλλαγμένου ιού αυξηθεί σημαντικά.

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.