Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης: Συνάντηση με ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαδικτυακή συνάντηση γνωριμίας έγινε το Σάββατο 06.02.21 μεταξύ του Δ.Σ. της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης και της Αγροξενία όπου και συζητήθηκε σε ποιο πλαίσιο θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν κοινές δράσεις.

Στη συζήτηση πήραν μέρος από πλευρά της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης η Πρόεδρος

κ. Ευτυχία Σαβιολάκη-Ολοφσον, ο Αντιπρόεδρος κ. Βαγγέλης Βουρβαχάκης ο Γραμματέας οργανωτικού κ. Μανώλης Κατσαμάνης, ο ταμίας κ. Γιώργος Γρηγοράκης, ο υπεύθυνος νεολαίας και τεχνολογίας κ. Γιώργος Ολοφσον και τα μέλη κ. Σταύρος Περδίκηςκαι κ. ΗλίαςΤσαμπικάκης .

Από τη πλευρά της Αγροξενία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Νίκος Φραντζεσκακης, ο Ειδικός Σύμβουλος κ. Νίκος Ασημιανάκης ο οποίος πρόσφατα εξελέγει και αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. της “Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τουρισμού Υπαίθρου -EUROGITES” και η κ. Χατζoπούλου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων.

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβούλιο Κρητών κ. Μανώλης Κουγιουμουτζής ο οποίος είπε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά και ενδιαφέρον συμμετείχα στην πρόσκληση της προέδρου της Ομοσπονδίας μας κυρίας Σαβιολάκη-Ολοφσον.

Η συζήτηση με τους εκλεκτούς αντιπροσώπους της Αγροξενία κυρίους Νίκου Φρανζεσκάκη και Νίκου Ασημιανάκη και τα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου εξελίχθη σε καρποφόρα μια που οι προτάσεις μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους και είναι άλλωστε στα πλαίσια των στόχων των οργανώσεων των Κρητών όπου γης που θέλουν να προβάλλουν τον Πολιτισμό, τα Ήθη τα Έθιμα και τα προϊόντα της Κρήτης.

Ευελπιστούμε σε μια αγαστή συνεργασία και να μπορέσουμε να κάνουμε γνωστό το Αγροτουριστικό προϊόν μας στους τόπους που οι Κρητες και οι Έλληνες ομογενείς έχουν επιλέξει να ζουν (Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία).

Πιστεύουμε στην επόμενη προγραμματισμένη για τον Μάιο διαδικτυακή συνομιλία μας να μπορέσουμε να εμβαθύνουμε τις σκέψεις μας και να θέσουμε τις βάσεις για συνεργασία στα πλαίσια της οποίας θα μπορούσαν τα παιδιά των ομογενών να επισκέπτονται την ιδιαίτερη μας πατρίδα, φιλοξενούμενοι σε Αγροτοκατοικίες ερχόμενοι έτσι σε άμεση επαφή τα ήθη τα έθιμα και την ιστορία των προγόνων τους.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στην υπέροχη αυτή προσπάθεια με τα επιθυμητά αποτελέσματα για το καλό του τόπου και των Συμπατριωτών μας .

«Χαίρομαι ιδιαίτερα γι αυτή την γνωριμία. Ήταν μια πολύ ζέστη συζήτηση πολύ ενδιαφέρον και εποικοδομητική», είπε η πρόεδρος της ΠΟΕ κ. Σαβιολάκη-Ολοφσον . «Ο αγροτουρισμός είναι μια ιδιαίτερη μορφή τουρισμού καθότι προσφέρει μια πολύ πιο έντονη επαφή με τη φύση, με συμμετοχή στις αγροτικές ασχολίες και γνωριμία με τα τοπικά προϊόντα και τις διατροφικές τους αξίες και παράλληλα φέρνει  κοντά τον πολιτισμό, την κουλτούρα και την ιστορία του τόπου και έτσι ιδανικό για οικογένειες και όχι μόνο.

 Είναι ένα πρόγραμμα που θέλουμε να στηρίξουμε για να γίνει ευρέως γνωστό. Σε πρώτη φάση θα διοργανώσουμε μια διαδικτυακή εκδήλωση τον ερχόμενο Μάιο με σκοπό την παρουσίαση των προγραμμάτων της Αγροξενία στην οποία θέλουμε να συμμετέχει και η Περιφέρεια Κρήτης, ο ΕΟΤ και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.

Για εμάς όλους ιδιαίτερα σημαντική είναι η εκλογή του κ. Νίκου Ασημιανάκη στη EUROGITES τον οποίο και συγχαίρουμε ιδιαίτερα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι από τη θέση αυτή θα συμβάλλει πολύ στην καλύτερη προώθηση του αγροτουρισμού στη χώρα μας.»

Ο πρόεδρος της «Αγροξενία», Νίκος Φραντζεσκάκης, εξέφρασε την μεγάλη του χαρά και συγκίνηση για το ενδιαφέρον των Κρητών της ομογένειας να στηρίξουν την ανάπτυξη του Τουρισμού Υπαίθρου και Αγροτουρισμού στην Ελλάδα, και ευχαρίστησε την πρόεδρο της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, κα Σαβιολάκη, το Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών. Κ. Μανώλη Κουγιουμουτζή.

«Για εμάς ο Τουρισμός Υπαίθρου και ο Αγροτουρισμός είναι η ήπια, εναλλακτική μορφή βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης στον αγροτικό χώρο, που έχει ως στόχο να γνωρίσει ο επισκέπτης τα πολιτιστικά στοιχεία και τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του, τις αγροτικές ασχολίες, τα τοπικά προϊόντα, την παραδοσιακή κουζίνα και την καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Στην διαδικτυακή εκδήλωση, που συμφωνήσαμε να γίνει τον ερχόμενο Μάιο, θα παρουσιάσουμε προγράμματα που θα αναπτυχθούν σε όλους τους νομούς της Κρήτης όπως:

Τρύγος, λιομάζωμα, καζανέματα κ.α. συνδεδεμένα με μουσική, χορό, και άλλες εκδηλώσεις. Στα προγράμματα αυτά, θα μπορούν να συμμετάσχουν Κρήτες ομογενείς και φίλοι τους από όλο τον κόσμο.Σε αυτή μας την προσπάθεια της σύνδεσης του Τουρισμού Υπαίθρου- Αγροτουρισμού με τους ομογενείς μέσω των συλλογικών τους οργάνων θέλουμε συνοδοιπόρους τον Ε.Ο.Τ., την Περιφέρεια

Κρήτης και τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.»

«Σαν Ειδικός Σύμβουλος της ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ και τώρα μέλος του Διοικητικού Συμβούλιου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τουρισμού Υπαίθρου EUROGITES θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια και ολόψυχα στηρίζω την κουλτούρα του αγροτουρισμού τόσο στην χώρα μου όσο και την Ευρώπη. Υποστηρίζω ένθερμα τις μικρές επιχειρήσεις, τις συνέργειες μεταξύ τοπικών και διακρατικών φορέων, συλλόγων, επιχειρήσεων, δραστηριοτήτων στον τουρισμό υπαίθρου με κοινό σκοπό την βιωσιμότητα, την ανάπτυξη και τον πολιτισμό», είπε ο κ. Νίκος Ασημιανάκης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.