Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Νένογλου Γρηγόρης: "Οι επιπτώσεις θα κρατήσουν και μετά το τέλος της κρίσης"

 Από το αφιέρωμα του ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ που αφορά στην κατάσταση και στις προοπτικές των ελληνικών συλλογικοτήτων στην πανδημία του κορωνοίού. Θέσαμε τα ίδια τρία ερωτήματα σε Προέδρους / εκπροσώπους ελληνικών συλλογικοτήτων από διάφορες περιοχές της Γερμανίας με στόχο να ακούσουμε την άποψη των πρωταγωνιστών για το πόσο επηρέασε -και για πόσο χρονικό διάστημα ακόμη- η πανδημία τη λειτουργία των συλλόγων και των Ελληνικών Κοινοτήτων.

Τα ερωτήματα που θέσαμε :

Α)  τι επιπτώσεις έχει η πανδημία στη ζωή και στη δράση των συλλογικών φορέων Κοινοτήτων / συλλόγων. 

Β) είναι αναγκαίες -και σε ποιό βαθμό αποδίδουν- οι διαδικτυακές δράσεις σχετικά με τη διατήρση της "επαφής" των συλλογικών φορέων με τα μέλη τους

Γ) οι όποιες επιπτώσεις θα κρατήσουν αρκετό καιρό και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων

Νένογλου Γρηγόρης, Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Αουγκσπουργκ (Augsburg)

Α) φυσικά και οι επιπτώσεις της πανδημίας είναι σοβαρές και χωρίς προηγούμενο, ο περιορισμός των προσωπικών επαφών έχει σαν αποτέλεσμα την διαταραχή της σχέσης του ατόμου με την συλλογικότητα όχι μόνο σε πραγματικό χρόνο αλλά και συναισθηματικό επίπεδο με απροσδιόριστη διάρκεια, προς το παρών η μόνη επαφή με τα μέλη είναι η εκκλησία.

Β) αν και δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό της προσωπικής επαφής το διαδίκτυο είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος επαφής. Εν μέσω πανδημίας είναι αναγκαία η διεύρυνση της χρήσης ολων των μέσων εξ αποστάσεως επαφής ακόμα και με τρόπους που ίσως δεν έχουμε ακόμα σκεφτεί.

Γ) είναι φυσικό οι επιπτώσεις να κρατήσουν πολύ μετά το τέλος της κρίσης. Είναι αδόκιμη η πρόβλεψη της διάρκειας της ιδίας αλλά και η παράλειψη των παράπλευρων επιπτώσεων σε εργασιακό, οικονομικό, κοινωνικό, επίπεδο.  .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.