Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Έσση: Δημοτικές εκλογές και ελληνικές υποψηφιότητες (Μέρος 4ο)

Aλλη μια υποψηφιότητα σε μεγάλη πόλη της Έσσης στις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις 14 Μαρτίου είναι της Χρυσής Γκουτικίδου.

Με ρεαλιστικές πιθανότητες εκλογής στο Δήμο του Όφφενμπαχ καθώς η Χρυσή Γκουτικίδου βρίσκεται στην 20η θέση του ψηφοδελτίου του SPD το οποίο στις τελευταίες εκλογές είχε κερδίσει 18 έδρες. 

Με δεδομένο ότι το εκλογικό σύστημα επιτρέπει την προώθηση υποψηφίων η συμμετοχή του Ελληνισμού στις εκλογές θα είναι σημαντική όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα. 

Ποια είναι η Χρυσή Γκουτικίδου

Γεννήθηκε το 1973 στο Όφφενμπαχ και μεγάλωσε εκεί. 

Είναι παιδί μεταναστών, οι οποίοι ήρθαν σαν „Gastarbeiter“ (φιλοξενούμενοι εργαζόμενοι) το 1969 στη Γερμανία. 

Σπούδασε Θεολογία στο Αριστοτέλειο Παν/πιστήμιο Θες/νίκης  και μετά από λίγα χρόνια επιστρέφει στο Όφφενμπαχ.

 Έκανε ειδίκευση στην εκπαίδευση ενηλίκων και από τότε διδάσκει στο VHS (Λαϊκό Πανεπιστήμιο) την ελληνική γλώσσα σε ξένους.  Παράλληλα εργαζόταν στον τομέα της κοινωνικής ενσωμάτωσης . 

Στην πορεία σπούδασε παιδαγωγικά προσχολικής αγωγής και το αντικείμενο της εργασίας της είναι  παιδιά με ειδικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες.Πάνω στο αντικείμενό της συμμετέχει σε διάφορα προγράμματα, όπως SPIEKO, ELBA, ELMO κτλ.σε συνεργασία και στο πλαίσιο προγραμμάτων του Ερυθρού Σταυρού και της πόλης του Όφφενπαχ , με κύρια μέριμνα την προστασία του παιδιού και της οικογένειας. 

Έχει δύο κόρες στην εφηβεία.

"Λατρεύω την Ελλάδα"

"Λατρεύω την Ελλάδα και προσπαθώ να την επισκέφτομαι 2-3 φορές τον χρόνο, κυρίως την Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική" μας είπε η Χρυσή.  

"Επιθυμώ τα ελληνόπουλα να μαθαίνουν καλά την γερμανική γλώσσα"

Καλά τη γερμανική γλώσσα αλλά και τα ελληνικά πρέπει να είναι ο στόχος για τα ελληνόπουλα. Συγκεκριμένα μας είπε :

"Ενδιαφέρομαι πολύ για τους Έλληνες μετανάστες, κυρίως για τους νέους που έρχονται και προσπαθούν να τακτοποιηθούν.  Επιθυμώ τα ελληνόπουλα να μαθαίνουν καλά τη γερμανική γλώσσα, για να έχουν τις ίδιες δυνατότητες να μορφωθούν με τα άλλα παιδιά. Παράλληλα θεωρώ σημαντικό να μαθαίνουν την γραφή και την ανάγνωση της ελληνικής γλώσσας και να μην ξεχνάμε τα ήθη και τα έθιμα της Πατρίδας μας". 

Η πρόταση του Δημάρχου για το ψηφοδέλτιο

Όταν ο δήμαρχος της πόλης μας Dr. Felix Schwenke μου πρότεινε να συμμετάσχω στην ομάδα του στις δημοτικές εκλογές ξαφνιάστηκα, αλλά επειδή υποστηρίζω το έργο του και θεωρώ ότι οι νέοι, δυναμικοί άνθρωποι είναι το μέλλον μιας χώρας, δέχτηκα.

Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.