Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Aν αποσυρθεί το AstraZeneca: Τι θα γίνει με όσους έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση

Ο γιατρός-ερευνητής Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ επισήμανε ότι το ποσοστό των θρομβώσεων είναι πολύ μικρό και ακόμη και αν χρειαστεί να ανασταλεί το εμβόλιο της Astrazeneca στην Ελλάδα, όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση δεν θα έχουν πρόβλημα αν στην δεύτερη δόση χρησιμοποιήσουν ένα άλλο εμβόλιο.

«Σε περίπτωση που έχουν κάνει το πρώτο εμβόλιο με την συγκεκριμένη εταιρία, δεν θα τρέχει τίποτα. Θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο από άλλη εταιρία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλάκης, που πρόσθεσε:

«Η αποτελεσματικότητα μεταξύ δύο διαφορετικών εμβολίων είναι μεγαλύτερη και όχι μικρότερη σύμφωνα με μελέτες της Βρετανίας. Το ίδιο κάνει ουσιαστικά και το Sputnik. Δεν πρέπει να φοβάται ο κόσμος».

«Αν υπήρχε θέμα, τότε η Αγγλία θα είχε τεράστιο πρόβλημα γιατί έχει κάνει 10 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Πρέπει να γίνει μια μελέτη. Ισως υπάρχει πρόβλημα, αλλά πρέπει να το δούμε σωστά και όχι βιαστικά. Τα περιστατικά θρομβώσεων είναι πολύ λίγα σε ποσοστό. Αν αποδειχθεί πως υπάρχει πρόβλημα και είναι συχνότερο, τότε υπάρχει πρόβλημα», σχολίασε.

Ελλάδα: Ανακοίνωση Εθνικής Επιτροπής Εμβολισμών για AstraZeneca


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.