Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτελεί τη «φρουρό των συνθηκών κι αυτό σημαίνει ότι, όταν παραβιάζεται τόσο φανερά ευρωπαϊκό δίκαιο, χρειάζεται μια διαδικασία επί παραβάσει». Τα κράτη-μέλη της ΕΕ πάλι έχουν καθήκον «να μην ωραιοποιούν απλώς τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων», λέει ο Μαρκάρτ. Πρέπει να πει κανείς «τα πράγματα με το όνομά τους» στην Ελλάδα.
Τον Φεβρουάριο του 2020 η Τουρκία είχε κηρύξει το άνοιγμα των συνόρων με την Ελλάδα. Χιλιάδες μετανάστες ξεκίνησαν αμέσως μετά να πάνε στα ελληνοτουρκικά σύνορα και προσπάθησαν να φτάσουν στην Ευρώπη. Απωθήθηκαν, μεταξύ άλλων με τη χρήση δακρυγόνων, από έλληνες συνοριοφύλακες. Σύμφωνα με στοιχεία διεθνών ομάδων έρευνας, με μεγάλη πιθανότητα χρησιμοποιήθηκε και βαρύς οπλισμός. Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι ευθύνεται για τον θάνατο τριών μεταναστών, κάτι που η Αθήνα αμφισβητεί.
Οι ελληνικές Αρχές, μετά από ερώτημα του DPA, δήλωσαν ότι όσα έγιναν στις αρχές Μαρτίου ήταν «απειλή για την εθνική ασφάλεια». Οι κατηγορίες περί δήθεν παράνομων πράξεων είναι «μεροληπτικές». Τέτοιες πράξεις δεν αποτελούν συστατικό των πρακτικών των ελληνικών Αρχών, όπως ελέχθη.
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.