Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Έσση: Δημοτικές εκλογές και ελληνικές υποψηφιότητες (ΜΕΡΟΣ Γ)

Στο πλαίσιο του αφιερώματος του ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ για τις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης στο κρατίδιο της Έσσης και με στόχο την ευαισθητοποίηση του Ελληνισμού και να συμμετάσχει σ αυτές μιλήσαμε με την υποψήφια με το CDU στο Οφφενμπαχ Ζαχαρούλα Μπέλλου.

Η Μπέλλου γεννήθηκε στο Μόναχο και μεγάλωσε και ζει από τότε στο Όφφενμπαχ, παντρεμένη με δυο παιδιά έμαθε το επάγγελμα της υπαλλήλου φαρμακείων επάγγελμα όμως που δεν άσκησε ποτέ καθώς εργάζεται ως κομμώτρια.

Είναι ήδη δημοτικός σύμβουλος ενώ συμμετέχει σε διάφορα πόστα του τοπικού CDU όπως μέλος του προεδρείου της δημοτικής ομάδας,

Πρόεδρος της τοπικής περιφερειακής οργάνωσης  δυτικού τομέα (Vorsitzende des Stadtbezirksverband West), αντιπρόεδρος της Γυναικείας Ένωσης του τοπικού CDU, συμμετέχει στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης όπως και στην Εξειδικευμένη Επιτροπή για τα παιδιά και την προώθηση της νεολαίας, κοινωνική εργασία για νέους.

Στης τελευταίες Δημοτικές Εκλογές (2016) ήταν στην 21 θέση του ψηφοδελτίου . Με το γερμανικό σύστημα να επιτρέπει την προώθηση υποψηφίων από τους ψηφοφόρους κατάφερε να ανέβει θέσεις και να εκλεγεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι μπορούμε να επιβεβαιώσουμε το τελευταίο μας εκλογικό αποτέλεσμα. Με την 9η θέση στο ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Μαρτίου σίγουρα έχω μια πολύ καλή προοπτική» μας απάντησε η Ζαχαρούλα στο ερώτημα πόσο αισιόδοξη είναι.

Είναι μέλος της CDU από το 2009. Εχει και τις δυο υπηκοότητες (ελληνική και γερμανική) και η επιλογή της από το γερμανικό κόμμα έχει να κάνει με τις δραστηριότητες και τις κοινωνικές της δράσεις. Δεν θεωρεί ότι έπαιξε ρόλο η υπηκοότητα.

Στην ερώτησή μας για τη σχέση της με τον Ελληνισμό της περιοχής και τη σημασία που έχει το γεγονός ότι είναι δημοτικός σύμβουλος μας είπε

"Με τη συμμετοχή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο κατάφερα να αυξήσω το ενδιαφέρον των Ελλήνων για την πολιτική της πόλης Οφφενμπαχ.  Προσπάθησα και αγωνίστηκα και για τον Ελληνισμό. Πάλεψα για περίπου ένα χρόνο να βρω της κατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας (η Κοινότητα μας είχε και έχει έναν ακατάλληλο χώρο) που να μπορούνε τα παιδιά μας, τις απογευματινές ώρες να μαθαίνουν την Ελληνική γλώσσα. Και το ποιο σπουδαίο κατάφερα να είναι δωρεάν στην διάθεση μας.

Ειδικότερα με πρωτοβουλία μου, επανιδρύθηκε ο συνδυασμός "Griechische Gemeinschaft " η οποία θα συμμετέχει στης Εκλογές των Αλλοδαπών που θα γίνουν ταυτόχρονα με τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις 14 Μαρτίου".

Την ενδιαφέρει η ελληνική πολιτική καθημερινότητα ;

"Η Ελληνική πολιτική με απασχολεί πάντα. Το γεγονός ότι δραστηριοποιούμαι σε ένα γερμανικό κόμμα στον τόπο που ζω δεν αποτελεί λόγο να μειωθεί το ενδιαφέρον μου για την πατρίδα μας σ όλα τα επίπεδα, άρα και σ αυτό της πολιτικής. Ακόμη και κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μου διακοπών μου, επισκέπτομαι και έχω επαφή με το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηγουμενίτσας ".

Σχετικά με την συνυποψήφιά της με το κόμμα του SPD Χρυσής Γκουτικίδου και τη σχέση τους μας απάντησε ότι "της εύχομαι καλή επιτυχία αλλά ενεργούμε ως υποψήφιοι από δυο διαφορετικά κόμματα ανεξάρτητα της κοινής εθνικότητας καθώς η καθεμιά στηρίζει και προωθεί τα προγράμματα των κομμάτων μας άρα διαφορετικά προγράμματα".

Στην περιφέρεια του Οφφενμπαχ ζουν σχεδόν 5.000 Έλληνες και είναι η πόλη με την μεγαλύτερη αναλογία Ελλήνων επί του συνόλου του πληθυσμού (130.000 περίπου κάτοικοι) πανγερμανικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.