Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Αυστρία: Σχεδιάζει δική της παραγωγή εμβολίων με Ισραήλ και Δανία

Αυστρία και Δανία δεν θέλουν πλέον να βασίζονται μόνο στην ΕΕ και σχεδιάζουν μια συμμαχία εμβολιασμού με το Ισραήλ.

Κατά την επίσκεψη στον Πρωθυπουργό Benjamin Netanjahu την Πέμπτη, ο Καγκελάριος της Αυστρίας Sebastian Kurz και η Πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen σχεδιάζουν να συζητήσουν μια κοινή παραγωγή εμβολίων. (Το Ισραήλ έχει εμβολιάσει πάνω από το 70% του πληθυσμού του).

Οι δυο χώρες επιθυμούν να συνεργαστούν με το Ισραήλ για την παραγωγή δόσεων εμβολίου για τις

νέες μεταλλάξεις του Covid και για κοινή έρευνα σχετικά με τις δυνατότητες θεραπείας. Οι ανάγκες για εμβόλια μόνο στην Αυστρία εκτιμώνται σε περίπου 30 εκατομμύρια δόσεις.

Ο Kurz δήλωσε στη BILD: «Συμφωνήσαμε το καλοκαίρι ότι η ΕΕ θα προμηθευτεί τα εμβόλια για τα κράτη μέλη εγκαίρως και θα διατεθούν γρήγορα. Αν και αυτή η προσέγγιση ήταν ουσιαστικά σωστή, ο EMA καθυστερεί στην έγκριση των εμβολίων και υπάρχουν καθυστερήσεις όσον αφορά τις παραδόσεις από τις φαρμακευτικές εταιρείες. Συνεπώς, πρέπει να προετοιμαστούμε για τις νέες μεταλλάξεις και δεν θα πρέπει πλέον να εξαρτιόμαστε μόνο από την ΕΕ για την παραγωγή εμβολίων δεύτερης γενιάς».

Πρόσθεσε ακόμα: «Με τον εμβολιασμό, θα επανέλθουμε στην κανονικότητα το καλοκαίρι. Αλλά, η πανδημία θα μας κρατήσει απασχολημένους με τις διάφορες μεταλλάξεις για πολύ καιρό. Πρέπει να προετοιμαστούμε εγκαίρως για αυτό και για τη φάση μετά το καλοκαίρι».

Πηγή: DIE WELT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.