Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Ελλάδα: Πειραματικό άνοιγμα τουρισμού από 16 Απριλίου

Ετοιμάζεται σχέδιο για την σταδιακή άρση ταξιδιωτικών περιορισμών -υπό συγκεκριμένους όρους- που θα ισχύουν από 16 Απριλίου 2021 για την Ελλάδα ενώ το "επίσημο άνοιγμα" παραμένει για τις 14ης Μαίου.

Η πρώτη φάση είχε ήδη προαναγγελθεί από τον υπουργό Τουρισμού στη (διαδικτυακή) διεθνή έκθεση της ΙΤΒ τον περασμένο μήνα. (Σημειώνεται ότι ακόμη πάντως δεν έχει εκδοθεί ΦΕΚ και ότι η τελευταία αεροπορική οδηγία για

περιορισμούς στις πτήσεις εξεωτερικού ισχύει έως 19 Απριλίου).

Σε αυτή την πρώτη φάση σχεδιάζεται το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού με άρση περιορισμών για πτήσεις από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και από Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σερβία και Ισραήλ.

Τι σχεδιάζεται να ισχύει από τις 16/4

Η είσοδος στην Ελλάδα θα επιτρέπεται υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

– Με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού από τον αρμόδιο φορέα της χώρας προέλευσης του ταξιδιώτη.

– Αντί για πιστοποιητικό εμβολιασμού, ο τουρίστας μπορεί να επιδεικνύει αρνητικό τεστ PCR έως και 72 ώρες προτού ταξιδέψει.

– Ταυτόχρονα, 24 ώρες πριν ταξιδέψει, κάθε τουρίστας θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το ειδικό έγγραφο PLF.

Κατά την είσοδό τους στη Ελλάδα οι επισκέπτες θα υποβάλλονται σε στοχευμένους  ελέγχους. Στην περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι θετικό και άρα ο ταξιδιώτης ο οποίος ελέγχθηκε, νοσεί με Covid-19, θα φιλοξενείται προσωρινά σε ξενοδοχείο απομόνωσης. Αν εντοπιστεί θετικό κρούσμα κατά τον δειγματοληπτικό έλεγχο στα χερσαία σύνορα, τότε ενδέχεται η είσοδος στη χώρα να μην επιτραπεί.

Ως προς τις αεροπορικές πτήσεις εξωτερικού, ακόμη, η χώρα μας αρχικά θα υποδέχεται πτήσεις μόνο σε ορισμένα αεροδρόμια και συγκεκριμένα σε αυτά της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Ρόδου, της Κω, των Χανίων, του Ηράκλειου, της Σαντορίνης, της Μυκόνου και της Κέρκυρας. 

Όσον αφορά τις χερσαίες μετακινήσεις, δύο σταθμοί εισόδου από τη Βουλγαρία σε Προμαχώνα και Νυμφαία, θα λειτουργούν κατά την αρχική αυτή φάση του ανοίγματος. Με το γενικότερο άνοιγμα στις 14 Μαϊου, η διέλευση θα είναι δυνατή επιπλέον και από τους λοιπούς συνοριακούς σταθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.