Τρίτη 13 Απριλίου 2021

«Από το 1821.. στο 2021: 200 χρόνια μετά-Τρία Σχολεία ...μια Ιστορία»

Σε μια προσπάθεια εξωστρέφειας με στόχο τη δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας μεταξύ μαθητών από το χώρο  της  Ομογένειας, αλλά και της ημεδαπής, τρία Σχολεία (Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Φρανκφούρτης, ΤΕΓ Feuerbach -Burgholzhof - Weilimdorf, Stuttgart, αλλά και ΓΕΛ Σερβίων Κοζάνης) «συναντήθηκαν διαδικτυακά» για πρώτη φορά και συνεργάστηκαν αρμονικά για τη δημιουργία δύο επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 προσεγγίζοντας τα γεγονότα  λογοτεχνικά, μουσικά, ιστορικά, αλλά και βιώνοντας και επικοινωνώντας το μήνυμα της επετείου με το δικό τους τρόπο.

Η εκδήλωσή πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαρτίου 2021 

Οι 25 μαθητές της Α΄ Λυκείου Σερβίων Κοζάνης

αναζήτησαν με δυσκολία, λόγω της πανδημίας, έντυπο και ηλεκτρονικό βιβλιογραφικό υλικό, από το οποίο ξεχώρισαν τα βιογραφικά και εργογραφικά στοιχεία που αφορούν στην εμβληματική μορφή του Ζήση Σωτηρίου. 

Συνέθεσαν το δικό τους κείμενο και δημιούργησαν παρουσίαση διαφανειών που προβλήθηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους της διαδικτυακής συνάντησης.

Οι υπεύθυνες για την εκδήλωση εκπαιδευτικοί : 

Κουρελή Αθανασία ( Φιλόλογος,  Διευθύντρια ΓΕΛ Σερβίων )

Ζαρογιάννη Καλλιόπη Φιλόλογος και Τσιγκάκου   Αθανασία δασκάλα, ΤΕΓ Feuerbach - Burgholzhof - Weilimdorf , Stuttgart 

Kεχαγιά Χρυσούλα (Φιλόλογος, Ελληνικό Γυμνάσιο - Λύκειο Φρανκφούρτης)

Πηγή: Γραφείο Εκπαίδευσης του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας στο Μόναχο με ευθύνη για τα κρατίδια Βαυαρίας, Έσσης και Βάδης Βυρτεμβέργης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.