Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Γερμανία: Ξεκινάει ο εμβολιασμός σε 35.000 ιατρεία

Να ενισχυθεί η προσπάθεια του εμβολιασμού μέσω των ιατρείων που σήμερα ξεκινούν παγγερμανικά τον εμβολιασμό ελπίζουν ομοσπονδιακή και κρατιδιακές κυβερνήσεις.

Συνολικά υπολογίζονται ότι θα συμμετέχουν παγγερμανικά 35.000 ιατρεία.

Ο εμβολιασμός στα ιατρεία έχει ξεκινήσει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα αλλά από σήμερα θα

συμμετέχει ο μεγάλος αριθμός ιατρείων.

Με πολύ αργά βήματα στην αρχή

Η συμμετοχή των ιατρείων όμως δεν σημαίνει ότι θα ξεκινήσει μαζικός εμβολιασμός αφού κατά μέσο όρο κάθε ιατρείο θα μπορεί να εμβολιάζει 2,5 άτομα ημερησίως (συνυπολογίζοντας και τη διπλή δόση). Η κατάσταση υπολογίζεται να αλλάξει από τις 26 Απριλίου που τα ιατρεία θα τροφοδοτηθούν με μεγάλο αριθμό εμβολίων.  Τουλάχιστον αυτό προβλέπει ο σχεδιασμός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας.

Η διαδικασία

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιατρών Βαυαρίας (Bayerische Hausärzteverband BHÄV) οι ιατροί θα ενημερώνουν τους πελάτες τους στους οποίους πελάτες συνιστά να μην τηλεφωνούν οι ίδιοι στα ιατρεία και με τον τρόπο αυτό να "νεκρώνουν" τα τηλεφωνικά κέντρα. 

Οι ιατροί θα πρέπει να ακολουθούν κατά κανόνα τον κατάλογο προεταιρότητας εμβολαισμών που έχει  ορίσει η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση με δυνατότητα όμως ευελιξίας σε περιπτώσεις πελατών με χρονιαίες παθήσεις.

Ποιό εμβόλιο ;

Πριν το καθολικό Πάσχα τα ιατρεία έλαβαν το εμβόλιο της Astrazeneca με το οποίο όμως επιτρέπεται ο εμβολιασμός μόνο των άνω των 60 ετών. Από σήμερα λαμβάνουν το εμβόλιο της Biontech

Πηγή: Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας, Ομοσπονδία Ιατρών Βαυαρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.