Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Armin Laschet: Πρόταση για «σύντομο και αυστηρό lockdown»

Αυστηρό και σύντομο «lockdown – γέφυρα» ζητά ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας και αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) 'Αρμιν Λάσετ, προκειμένου «να κερδίσουμε χρόνο μέχρι να μειωθούν τα κρούσματα και να αυξηθούν οι εμβολιασμοί».

Σύμφωνα με τον Λάσετ, η φυσική παρουσία

στην εργασία και οι προσωπικές επαφές θα πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο και να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις βραδινές και νυχτερινές ώρες. «Η Γερμανία βρίσκεται σε έκτακτη κατάσταση και είναι απαραίτητο να δράσουμε άμεσα. Τον Μάιο ή τον Ιούνιο θα μπορούσαμε να μπούμε σε άλλη φάση», σημείωσε.

Ο αρχηγός του CDU  και πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας ζήτησε ακόμη να πραγματοποιηθούν ήδη στις 12 Απριλίου οι σχετικές διαβουλεύσεις της Καγκελαρίου με τους επικεφαλής των κυβερνήσεων των κρατιδίων, αυτή τη φορά όμως με φυσική παρουσία και όχι με τηλεδιάσκεψη. Τα μέτρα θα πρέπει, όπως είπε, να έχουν προετοιμαστεί σωστά και να ισχύσουν σε ολόκληρη τη χώρα, ακόμη και όπου ο αριθμός των κρουσμάτων είναι χαμηλός.

Σε ό,τι αφορά το ερώτημα, αν θα πρέπει το ομοσπονδιακό κράτος να συγκεντρώσει περισσότερες εξουσίες για τον έλεγχο της πανδημίας αφαιρώντας τις ουσιαστικά από τα κρατίδια, ο κ. Λάσετ εξήγησε ότι δεν θα είχε αντίρρηση, αντέτεινε ωστόσο ότι η διαδικασία θα μπορούσε να κινηθεί ταχύτερα εάν οι αποφάσεις λαμβάνονταν από κοινού με τις τοπικές κυβερνήσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, η Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για την απροθυμία πολλών κυβερνήσεων κρατιδίων να επιβάλουν το «φρένο έκτακτης ανάγκης» στις περιοχές τους και είχε προειδοποιήσει ότι, αν η κατάσταση δεν άλλαζε, δεν θα διστάσει να παρέμβει, επιβάλλοντας ενιαίους κανόνες σε όλη τη χώρα. «Αυτός είναι ο όρκος του αξιώματός μου. Αυτή την υποχρέωση έχω. Δεν θα μείνω απλός παρατηρητής», είχε πει χαρακτηριστικά η κυρία Μερκελ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.