Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Ολλανδία: Ανέστειλε τη χορήγηση της AstraZeneca για κάτω των 60 ετών

Σταματά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της covid-19  η Ολλανδία για τους ανθρώπους κάτω των 60 ετών, έπειτα από τον θάνατο μιας γυναίκας που έλαβε το εμβόλιο. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας,  απόφαση ελήφθη μετά από συζητήσεις με τις υγειονομικές αρχές αλλά και τις νέες αναφορές που συγκέντρωσε το κέντρο Lareb, υπηρεσία αρμόδια για την αναφορά παρενεργειών από τα φάρμακα.

Το κέντρο Lareb ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα πως έλαβε αναφορές πέντε περιπτώσεων εκτεταμένων θρομβώσεων με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας που πέθανε, προσθέτοντας πως  τα συμβάντα αυτά συνέβησαν 7 έως 10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό: «Πρόκειται για γυναίκες ηλικίας μεταξύ 25 και 65 ετών. Τρεις ασθενείς είχαν εκτεταμένες πνευμονικές εμβολές. Μια πέθανε και μια είχε επίσης εγκεφαλική αιμορραγία».

Περίπου 10.000 προγραμματισμένα ραντεβού για εμβολιασμούς θα ακυρωθούν ως αποτέλεσμα της απόφασης, όπως ανέφερε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.