Σάββατο 3 Απριλίου 2021

«Deutschlandtrend»: Oι Γερμανοί θέλουν Ζέντερ για Καγκελάριο

«Deutschlandtrend» για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD
Έξι μήνες πριν από τις εκλογές για το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, ο Μάρκους Ζέντερ (CSU), αν και δεν έχει δηλώσει επισήμως το ενδιαφέρον του, διατηρεί ξεκάθαρο προβάδισμα με 54% έναντι του 'Αρμιν Λάσετ (CDU) που περιορίζεται στο 19%. Η απόφαση για το χρίσμα της Χριστιανικής Ένωσης αναμένεται να ληφθεί έως την εορτή του Αγίου Πνεύματος, στις 24 Μαΐου.

Συρρίκνωση 6 μονάδων

Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) συρρικνώνεται κατά έξι μονάδες από την προηγούμενη δημοσκόπηση και περιορίζεται στο 27%, ακολουθούμενη από τους Πράσινους, οι οποίοι ενισχύονται κατά δύο μονάδες και φθάνουν το 22%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με ποσοστό 16% και χωρίς μεταβολή, ενώ η Εναλλακτική για την Γερμανία παραμένει στο 11%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) κερδίζουν δύο μονάδες και ανεβαίνουν στο 9% και η Αριστερά μένει σταθερή στο 7%.

Δημοτικότητα πολιτικών

Σε ό,τι αφορά τους πολιτικούς, η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ παραμένει στην κορυφή της δημοτικότητας με 58% θετικές απόψεις έναντι 41% αρνητικών, ενώ θετικό πρόσημο έχουν οι απόψεις μόνο για τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ και τον υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας. Ρεκόρ αρνητικών απόψεων συγκεντρώνουν η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (70%), ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν (66%) και ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας 'Αρμιν Λάσετ (62%).

 «Deutschlandtrend» για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.