Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Baerbock: Συνηγορεί για σκληρή γραμμή έναντι της Ρωσίας και της Κίνας

Κυριότερα σημεία της συνέντευξης της Annalena Baerbock, υποψήφιας των Πρασίνων για την Καγκελαρία στο Spiegel 

Λόγω των εντάσεων που επικρατούν αυτή τη στιγμή μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, η Annalena Baerbock, η υποψήφια των Πρασίνων για την Καγκελαρία τάχθηκε υπέρ της αύξησης της πίεσης στη Μόσχα. Θα πρέπει «να αφαιρεθεί η πολιτική στήριξη από τον υπό κατασκευή γερμανορωσικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, δήλωσε η Baerbock σε συνέντευξή της στην »Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung«. Υποστήριξε μεν την «προοπτική μιας Ουκρανίας εντός της ΕΕ  και του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε όμως ότι «η σταθεροποίηση αμέσως τώρα» έχει προτεραιότητα. «Ούτως ή άλλως, προηγουμένως, βήμτα για ένταξη στο ΝΑΤΟ δεν είναι ρεαλιστικά».

Στη συνέντευξη στη FAS η Annalena Baerbock δεν μιλά μόνο για τη Ρωσία, αλλά και για τη σχέση κρατών της Δύσης με την Κίνα. Στον «ανταγωνισμό των συστημάτων» το κινεζικό πρότζεκτ του Νέου Δρόμου του Μεταξιού είναι «ωμή πολιτική ισχύος». Οι φιλελεύθερες δημοκρατίες πρέπει να διαφυλάξουν τις αξίες τους. Γι’ αυτό η Πρόεδρος των Πρασίνων ζητάει ένα μείγμα «διαλόγου και αυστηρότητας» στην πολιτική έναντι της Κίνας.

Η Ευρώπη – λέει η Μπέρμποκ – μπορεί να αποφασίζει ποια προϊόντα θα εισάγει. «Μπορούμε να πούμε: Προϊόντα καταναγκαστικής εργασίας δεν θα φτάσουν στην αγορά μας». Και σε περίπτωση ενδοιασμών ασφαλείας, μπορεί να περιορίζεται η συνεργασία με κινεζικούς ομίλους. Αν π.χ. εταιρείες εξοπλισμού της Telekom σαν την Huawei δίνουν ευρωπαϊκά δεδομένα στο κινεζικό κράτος, η Ευρώπη δεν μπορεί να ενσωματώνει στις υποδομές της προϊόντα τέτοιων κατασκευαστών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.