Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

«Η Λίντα Ζερβάκη αποχωρεί από το Tagesschau»

Λίντα Ζερβάκη
Foto copyright Markus Höhn

«Στις 26 Απριλίου θα έχει την τελευταία της εκπομπή στο Tagesschau: Όπως ανακοίνωσε το NDR, η Linda Zervakis δεν θα δουλέψει μετά άλλο ως εκφωνήτρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων»

Όπως αναφέρει η σχετική είδηση:

O αρχισυντάκτης του ARD Aktuell, Marcus Bornheim, αποχαιρετά την Ζερβάκη με μια δήλωση: «Το „Tagesschau“ λυπάται πολύ που πρέπει να στερηθεί την Λίντα Ζερβάκη. Όλη η ομάδα την εκτιμούσε

πολύ ως άνθρωπο και συνάδελφο. Η Λίντα Ζερβάκη επιθυμεί να αλλάξει επαγγελματική πορεία. Της ευχόμαστε κάθε καλό στον δρόμο της». Περισσότερα για τα μελλοντικά της σχέδια δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα.

Η Linda Zervakis εργάστηκε αρχικά ως συντάκτρια διαφημιστικών κειμένων και το 2001 ξεκίνησε την καριέρα της στο NDR (Ραδιοτηλεοπτικό Δίκτυο Βορείου Γερμανίας). Επί πολλά χρόνια διετέλεσε συντάκτρια  και εκφωνήτρια του ραδιοφωνικού σταθμού N-Joy. Το 2009 εκφωνούσε το νυχτερινό δελτίο ειδήσεων (»Nachtmagazin«) και ένα χρόνο αργότερα έγινε τελικά εκφωνήτρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων (»Tagesschau«).

Με καταγωγή από την Κρήτη, η Λίντα Ζερβάκη είναι η πρώτη αλλοδαπή κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων των 8, στην κρατική τηλεόραση της Γερμανίας. 

Οι γονείς της βρέθηκαν μετανάστες στη Γερμανία στη δεκαετία του εξήντα. Είχαν ένα περίπτερο που δούλευε μαζί με τα αδέρφια της. Μάλιστα ακόμη και μετά το σχολείο όταν άρχισε να δουλεύει σε μια διαφημιστική εταιρεία ως συντάκτρια κειμένων, κάθε Κυριακή δούλευε στο περίπτερο εναλλάξ με τον αδερφό της μέχρι που έγινε 28 χρονων.

Ξεκίνησε στο ραδιόφωνο προκειμένου να μπει στο νόημα των ειδήσεων, ενώ λίγο καιρό αργότερα ήρθε και η τηλεόραση. Ωστόσο η ίδια παραδέχεται, πως αν κάποιος της έλεγε πριν από δέκα χρόνια, ότι κάποια μέρα θα εργαστεί στη σημαντικότερη ειδησεογραφικη εκπομπή της Γερμανίας, δεν θα το πίστευε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.