Τρίτη 27 Απριλίου 2021

TUI Γερμανίας: Στις 14 Μαΐου οι πρώτες πτήσεις για Ελλάδα

Στις 14 Μαΐου ξεκινούν οι πρώτες πτήσεις της TUI Γερμανίας για την Ελλάδα την εφετινή σεζόν, με προορισμούς την Κρήτη και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Η πρώτη πτήση της σεζόν για τη χώρα μας ξεκινά από το Ανόβερο προς το Ηράκλειο, ενώ υπάρχουν πέντε ακόμη πτήσεις από Στουτγκάρδη, Ντίσελντορφ, Κολωνία και Φρανκφούρτη προς Κρήτη. Μια μέρα αργότερα, η TUI Fly πετά στην Κω, τη Ρόδο και την

Κέρκυρα. 

Στο πρόγραμμα της TUI από το Αννόβερο υπάρχουν 3.000 καταλύματα σε 21 ελληνικά νησιά. Μεταξύ των καταλυμάτων περιλαμβάνονται έξι Robinson και TUI Magic Life Clubs στην Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω και τη δυτική Πελοπόννησο. 

Όπως και το προηγούμενο έτος, τα ελληνικά νησιά έχουν ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση, εξηγεί ο Marek Andyszak, Διευθύνων Σύμβουλος της TUI Γερμανίας. Γι αυτό και συμβουλεύει τους Γερμανούς να σπεύσουν να να κλείσουν τις διακοπές τους σύντομα. Μόλις ανοίξουν τα σύνορα, τόνισε, τα δημοφιλή ξενοδοχεία θα κλείσουν γρήγορα.

Με τους εμβολιασμούς να συνεχίζονται σε όλους από τον Ιούνιο, τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εργαζομένων στον τουρισμό στα θέρετρα διακοπών και το πράσινο ψηφιακό διαβατήριο, έχουν τεθεί τα θεμέλια για μια καλή περίοδο διακοπών, πρόσθεσε.

Aύξηση της τιμής της μετοχής της TUI

Η τιμή της μετοχής του ομίλου αυξήθηκε κατά περισσότερο από 5% μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας.

Η συγκρατημένη αισιοδοξία βασίζεται, πρώτον, στην αξιοσημείωτη πρόοδο των εμβολιασμών στην Ευρώπη και στη Γερμανία. Ο αριθμός των εμβολιαστικών δόσεων -που θα παραδοθούν- θα αυξηθεί σημαντικά το δεύτερο τρίμηνο. Επιπρόσθετα, οι παθολόγοι γιατροί συμμετέχουν πιο στενά στην εκστρατεία εμβολιασμού, ενώ η σειρά προτεραιότητας θα καταργηθεί μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Συνεπώς, οποιοσδήποτε θα μπορούσε να εμβολιαστεί - συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επιθυμούν να ταξιδέψουν.

Δεύτερον, γίνεται εμφανές ότι όλο και περισσότερα κράτη ανοίγουν σταδιακά τα σύνορά τους. Η Ελλάδα έχει ήδη καταργήσει την υποχρέωση καραντίνας για παραθεριστές από χώρες της ΕΕ. Αυτό ισχύει για τους τουρίστες που μπορούν να αποδείξουν πλήρη εμβολιασμό ή εναλλακτικά ένα αρνητικό PCR τεστ.

Πηγή: Handelsblatt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.