Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Gauck: Ανεκτικότητα σ όσους είναι ενάντια στα εμβόλια

Μεγαλύτερη ανεκτικότητα σ όσους είναι ενάντια στα εμβόλια ζήτησε ο πρώην Πρόεδρος της Γερμανίας Joachim Gauck.

© Bundesregierung - Jesco Denzel

"Ναι, μπορεί ο αριθμός των μη λογικών ατόμων από την άκρα αριστερά ώς την άκρα δειξιά να είναι αποτρεπτικός", είπε στο "Tagesspiegel" «Αλλά δεν είναι όλοι όσοι πηγαίνουν εκεί απειλή για τη δημοκρατία. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε όλους όσοι είναι δυσαρεστημένοι με την πολιτική κατά του κορωνοιού. "

"Για μένα υπάρχει επίσης μια έννοια και συγκεκριμένα αυτή της δυναμικής  ανοχής", λέει ο Γκάουκ. «Όποιος διαδίδει μόνο μίσος και ταραχές και επιτίθεται στη φιλελεύθερη δημοκρατία μας πρέπει να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά και με όλα τα μέσα του συνταγματικού κράτους». Δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή στη μισαλλοδοξία. "Αλλά δεν θέλω επίσης να παρέμβουμε με τα φιλελεύθερα μέσα απαγόρευσης, όταν κάποιος δεν θέτει σε κίνδυνο τη δημοκρατία", δήλωσε ο Γκάουκ.

Όταν οι «αρνητές-Querdenker», οι πολιτικοί της AfD και το δεξιό περιβάλλον μιλούν για μια «δικτατορία του κορωνοιούς», τον «θυμώνει», διότι μειώνει το νόημα της δικτατορία, είπε ο Γκάουκ: «Αυτοί οι όροι μάχης που χρησιμοποιούνται από έναν εντελώς διαφορετικό χρόνο, είναι ένα σημάδι βαρβαρότητας και υποτίμησης της δημοκρατίας. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.