Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Spahn: Εφικτές οι καλοκαιρινές διακοπές στην ΕΕ και χωρίς εμβολιασμό

Spahn: Εφικτές οι καλοκαιρινές διακοπές στην ΕΕ και χωρίς εμβολιασμό
«Λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, εξακολουθούν να ισχύουν αυστηροί ταξιδιωτικοί περιορισμοί σε πολλές χώρες της ΕΕ. Ο Υπουργός Υγείας Spahn εξακολουθεί να θεωρεί τις καλοκαιρινές διακοπές εφικτές ακόμη και για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί»

Ο ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας Jens Spahn (CDU) είναι αισιόδοξος όσον αφορά τις καλοκαιρινές διακοπές

στην Ευρώπη. «Τα ταξίδια στο εσωτερικό της ΕΕ πιθανότατα δεν θα εξαρτώνται από τον εμβολιασμό. Θα μπορεί κανείς να μετακινείται σε όλη την Ευρώπη με τεστ», δήλωσε ο Spahn στην εφημερίδα Rheinische Post. Ο ίδιος προγραμματίζει τις διακοπές του στη Γερμανία. «Σε αυτήν –όπως ελπίζουμε- τελευταία φάση της πανδημίας, δεν θα προγραμματίσω μεγάλα ταξίδια μακρινών αποστάσεων, δηλαδή Βόρεια Θάλασσα αντί για τις νότιες ακτές».

Ωστόσο, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, εξακολουθούν να ισχύουν αυστηροί ταξιδιωτικοί περιορισμοί για τους παραθεριστές σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας. Τα ξενοδοχεία έχουν ανοίξει μόνο σε λίγες περιοχές. Ως εκ τούτου, πολλοί άνθρωποι στη Γερμανία εξακολουθούν να είναι διστακτικοί όσον αφορά τις κρατήσεις. Το ζήτημα, εάν θα επιτρέπεται σε ολόκληρη η οικογένεια να ταξιδέψει ή μόνο στα εμβολιασμένα άτομα προκαλεί επίσης αβεβαιότητα, διότι αποκλείονται εκ των πραγμάτων τα παιδιά, καθώς δεν έχει εγκριθεί ακόμη εμβόλιο για αυτά. Στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, για παράδειγμα, επιτρέπεται να εισέλθουν στο κρατίδιο μόνο πλήρως εμβολιασμένα άτομα από την Τετάρτη.

Πηγή: Rheinische Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.