Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Γερμανία: Ξεκινά πρόγραμμα εκπαίδευσης ιμάμηδων

Η ανεξάρτητη από τις χώρες προέλευσης εκπαίδευση των ιμάμηδων στη Γερμανία ξεκινά επίσημα την Τρίτη, χρηματοδοτούμενη από το γερμανικό κράτος. Η Φίλιτς Πόλατ, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Πρασίνων για θέματα μετανάστευσης και ενσωμάτωσης, χαρακτήρισε μάλιστα «πρωτοποριακό» το νέο «Ισλαμικό Κολλέγιο της Γερμανίας» στην πόλη Όσναμπρικ μιλώντας στην εφημερίδα «Neue Osnabruecker Zeitung» (NOZ).

«Με την οικονομική υποστήριξη του Κολλεγίου, ο απερχόμενος ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα στη μουσουλμανική κοινότητα μετά την αποτυχημένη έναρξή της θητείας του στην αρχή της κοινοβουλευτικής περιόδου», πρόσθεσε η Πόλατ, η οποία από τον Φεβρουάριο είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του νέου εκπαιδευτικού κέντρου για μουσουλμάνους κληρικούς.

«Η αρχή είναι ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση μιας ανεξάρτητης από τις χώρες προέλευσης εκπαίδευσης ιμάμηδων στη Γερμανία και υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το Κολλέγιο», τόνισε στην NOZ.

Όσον αφορά στην τουρκο-ισλαμική ένωση Ditib, η οποία πρόσφατα ίδρυσε το δικό της εκπαιδευτικό κέντρο στην Γερμανία, η Πόλατ είπε: «Το Κολλέγιο στο Όσναμπρικ θα είναι ένας μεγάλος ανταγωνιστής για την Ditib».

Πηγή:ΑΜΠΕ - Neue Osnabruecker Zeitung


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.