Στην ίδρυση μιας Εταιρίας, την Fimi Culture Theater- und Filmproduktion με έδρα την Φρανκφούρτη προχώρησαν πρόσφατα Έλληνες της διασποράς με στόχο να ξεκινήσουν το δικό τους ταξίδι στον κόσμο του θεάτρου και του κινηματογράφου.
Ο πρώτος σταθμός έμελλε να είναι εντυπωσιακός καθώς ξεκίνησε με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Πρέσπα-Σταγόνες υδάτινων κόσμων» σε παγκόσμια πρεμιέρα στο 15ο Los Angeles Greek Film Festival (LAGFF) - (10 – 30 Μαΐου 2021)-, στην κατηγορία «Ιστορία και παράδοση».Σημειώνεται ότι το LAGFF είναι το πιο μεγάλο φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στο εξωτερικό, στο οποίο φέτος συμμετείχαν 60 επιλεγμένα έργα διαφόρων ειδών, μεγάλου και μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και animation από την Ελλάδα και την Κύπρο.
Μάλιστα το ντοκιμαντέρ «Πρέσπα-Σταγόνες υδάτινων κόσμων» θα συμμετέχει στους Finalist στο 14th London Greek Film Festival 2021/Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου 2021 (26 Ιουνίου - 15 Ιουλίου).
Το ντοκιμαντέρ που έχει διάρκεια 52 λεπτών προβλήθηκε στο Φεστιβάλ μόνο διαδικτυακά και on-demand, λόγω της πανδημίας του covid-19, μέσω μίας ασφαλούς πλατφόρμας.
Το ντοκιμαντέρ που καταγράφει την ιστορία της Πρέσπας και των ανθρώπων της είναι σε σκηνοθεσία της Ανδρονίκης Χριστάκη και επιμέλεια κειμένου του Δημήτρη Καρασάββα και Ανδρονίκης Χριστάκη. Την αφήγηση έχει κάνει η Στέλλα Φυρογένη, το μοντάζ έχει αναλάβει ο Δημήτρης Κωνσταντίνου-Hautecoeur και Διεύθυνση Φωτογραφίας η Κατερίνα Μαραγκουδάκη.
Το θέμα του ντοκιμαντέρ:
Πρόκειται για ένα οδοιπορικό στις Πρέσπες, που προβάλλει τη φύση, την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής, μέσα από ενδιαφέρουσες αφηγήσεις κατοίκων, διαδρομές σε ιστορικά μονοπάτια και μεγαλειώδεις εικόνες χριστιανικής έκφρασης και κατάνυξης. Ακολουθώντας πάντα μία κινηματογραφική λογική, η ταινία καταγράφει τη σύγχρονη ζωή, τις καινοτόμες ιδέες, τις πρωτοβουλίες των τοπικών οργανώσεων και τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την παραγωγή τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών τόσο για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και για τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται τις λίμνες.Με ένα μοναδικό οικοσύστημα που χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης, με τουλάχιστον 1500 είδη φυτών, εκατοντάδες είδη πουλιών και τη μεγαλύτερη αποικία αργυροπελεκάνου στον κόσμο, η περιοχή της Πρέσπας, έχει χαρακτηριστεί ως διεθνής Προστατευόμενος Υγρότοπος με τη συνθήκη Ραμσάρ. Επιπλέον, έχει συμπεριληφθεί στο πανευρωπαϊκό δίκτυο προστασίας των ειδών και των ενδιαιτημάτων τους – Natura 2000 – που έχει συμπεριλάβει τον τόπο στις προστατευόμενες περιοχές.
Νέα ντοκιμαντέρ - τριλογία
Μπορεί ο Μάιος που προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ να είναι χρονικά πολύ κοντά μας όμως η ομάδα έχει ήδη ξεκινήσει με την υλοποίηση του επόμενου βήματος του σχεδιασμού της.
Όπως ενημερωθήκαμε το νέο ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει η ομάδα θα είναι αφιερωμένο στο Βυζάντιο στην περιοχή των Πρεσπών και την Βορειοδυτική Ελλάδα και το οποίο θα αποτελέσει και το δεύτερο μέρος μιας τριλογίας.
Το τρίτο μέρος θα αφορά τη λιμναία περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στη Γερμανία.
Ελληνικά ΜΜΕ
Η προσπάθεια της ομάδας της Fimi Culture βρήκε ήδη ανταπόκριση καθώς ήδη μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ όπως ΑΠΕ, ΤΟ ΒΗΜΑ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ κ.α προχώρησαν σε ειδικές αναφορές και δημοσιεύσεις για την προσπάθειά της.
Ο Δορυφόρος συγχαίρει την ομάδα της Fimi Culture και θα ενισχύσει την προβολή των δράσεών της όπως κάνει με όλες τις δράσεις Ελλήνων της διασποράς
Ανδρονίκη Χριστάκη
Γεννημένη στη Γερμανία, η Ανδρονίκη Χριστάκη, σπούδασε Ηθοποιός στο Ωδείο Αθηνών και συμμετείχε σε παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, σε σειρές στην τηλεόραση και σε κινηματογραφικές ταινίες. Έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη της Λυδίας Κονιόρδου και βοηθός σκηνοθέτη και χορογράφου σε παραστάσεις και μιούζικαλς για παιδιά. Ασχολείται με το coaching ηθοποιών στο θέατρο και στο κινηματογράφο. Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις για το Θέατρο Φάουστ, το Αρχαίο θέατρο Δημητριάδας, το Από Μηχανής θέατρο. Ζει και εργάζεται μεταξύ Αθήνας και Γερμανίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.