Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Ανακοινώσεις Spahn και Wieler για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Σε κοινή συνέντευξη τύπου του Ομοσπονδιακού Υπουργού Υγείας Σπαν και του Προέδρου του Robert Koch Institut (RKI) που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο δόθηκαν διευκρινήσεις σχετικά με το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα τεθεί σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου στην Γερμανία.

Η εφαρμογή που ονομάζεται CovPass θα είναι σταδιακά διαθέσιμη για τα διάφορα λειτουργικά συστήματα των smartphones. Το ψηφιακό πιστοποιητικό μπορεί επίσης να εμφανιστεί και στην ομοσπονδιακή εφαρμογή προειδοποίησης (Corona Warnapp)  για τον κορωνοϊό μετά από σχετική εγγραφή. Δηλαδή όποιος χρησιμοποιεί ήδη την εφαρμογή Corona Warnapp δεν χρειάζεται να "κατεβάσει" οπωσδήποτε την εφαρμογή CovPass για να έχει ψηφιακά το πιστοποιητικό εμβολιασμού. 

Το ψηφιακό πιστοποιητικό θα αντικαταστήσει το κίτρινο βιβλιάριο εμβολιασμού όταν πηγαίνει κανείς σε εστιατόρια ή πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα μπορεί να εκδίδεται αμέσως μετά τον εμβολιασμό. Το κίτρινο βιβλιαράκι θα  διατηρηθεί σε ισχύ

Σε λίγες μέρες, θα είναι δυνατή η έκδοσή του στα ιατρεία, τα κέντρα εμβολιασμού ή τα φαρμακεία. Όσοι παρουσιάζουν το βιβλιάριο εμβολιασμού -μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού- θα λάβουν έναν κωδικό QR που μπορεί να μπει στις εφαρμογές με τη χρήση κινητού τηλεφώνου. Η σελίδα "mein-apothekenmanager.de" παρέχει τη λίστα των φαρμακείων που εκδίδουν τον κωδικό QR. 

Ο κωδικός μπορεί επίσης να σταλεί ταχυδρομικά. Στο μέλλον, η εφαρμογή Cov-Pass θα εμφανίζει στοιχεία, όπως ανάρρωση τον κορωνοϊό ή αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Από τον Ιούλιο και μετά, το ψηφιακό πιστοποιητικό θα χρησιμοποιείται για διασυνοριακά ταξίδια εντός της ΕΕ. 

Ποιες χώρες έχουν ήδη το ευρωπαικό πιστοποιητικό εμβολιασμού 

Ελλάδα, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Λιθουανία, Πολωνία, Ισπανία, Τσεχία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.