Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

10 Αυγούστου: Συνάντηση Μέρκελ με Πρωθυπουργούς

Η αύξηση κρουσμάτων και στην Γερμανία αποτέλεσε το λόγο της συνάντησης της Καγκελαρίου Μέρκελ με τους Πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων που ανακοινώθηκε για 10 Αυγούστου 2021 .

Βundesregierung

Εμβολιασμός ανηλίκων 

Ο Πρωθυπουργός της Βαταρίας θέλει στη συνάντηση αυτή να προωθηθεί ο εμβολιασμός των ανηλίκων. Στόχος πρέπει να είναι να περιοριστεί ο χρόνος καραντίνας των μαθητών τη νέα σχολική χρονιά. "Στην Μεγ. Βρετανία, με αριθμό κρουσμάτων πολύ μεγαλύτερο από αυτόν της Γερμανίας, το 20% των μαθητών βρίσκεται σήμερα σε καραντίνα," επισήμανε ο Markus Söder.

Αυστηροποίηση των κανόνων για όσους ταξιδεύουν στην Γερμανία

Οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων Dietmar Woidke ( Brandenburg) και Manuela (Schwesig Mecklenburg-Vorpommern) ζητούν την αυστηροποίηση των ρυθμίσεων όσον αφορά την επιστροφή ταξιδιωτών. "Ένα τεστ δεν αρκεί. Να υπάρχει και δεύτερο τεστ μετά από καραντίνα " . 

Σχετικά οι εφημερίδες του Ομίλου Funke αναφέρθηκαν σήμερα το πρωί σε σχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με το οποίο η υποχρέωση του τεστ θα αφορά και όσους φθάνουν με οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς. Αυτή τη στιγμή, αρνητικό τεστ υποχρεούνται να προσκομίζουν όσοι δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης και μπαίνουν στη Γερμανία αεροπορικώς, προερχόμενοι από τις λεγόμενες περιοχές «υψηλού κινδύνου». Παραμένει ωστόσο αδιευκρίνιστο εάν ο νέος κανονισμός θα ισχύει και για τους εμβολιασμένους ή όσους έχουν αναρρώσει από την Covid-19.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας περιορίστηκε να δηλώσει ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να αυστηροποιήσει τους κανονισμούς εισόδου στη χώρα, ενώ, σύμφωνα με τον Όμιλο Funke, η υπουργός Δικαιοσύνης Κριστίνε Λάμπρεχτ έχει εκφράσει την αντίθεσή της στα σχέδια του υπουργού Υγείας Γενς Σπαν, θεωρώντας «δυσανάλογα» τα μέτρα.

Την προοπτική διεύρυνσης της υποχρέωσης διενέργειας τεστ πριν από την είσοδο στη χώρα καλωσόρισε ο ιολόγος Μάρτιν Στούρμερ: «Βλέπουμε ήδη ότι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό συμβάλλουν στην αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα», δήλωσε στο ZDF. Ο ίδιος επισήμανε ότι οι εμβολιασμένοι και οι αναρρώσαντες πιθανότατα θα εξαιρεθούν από τους νέους κανόνες, αλλά χαρακτήρισε μια τέτοια προσέγγιση «αμελή», διότι, όπως είπε, και αυτοί μπορούν να μολυνθούν από την παραλλαγή «Δέλτα».

Νέος τρόπος αξιολόγησης της επιδημιολογικής κατάστασης; 

Η κυβέρνηση της Κάτω Σαξονίας είχε ήδη εξετάσει το ενδεχόμενο προσαρμογής των ρυθμίσεων όσον αφορά τον κορωνοιό πριν από την επόμενη συνάντηση των πρωθυπουργών. Από τη μία πλευρά, θα πρέπει να αποφευχθεί να επηρεάζονται περιοχές από τις αυξανόμενες τιμές επίπτωσης (inzdenz) "οι οποίες περιοχές όμως δεν έχουν καμία σχέση με την ανάπτυξη της μόλυνσης",  δήλωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Kathrin Riggert. "Από την άλλη πλευρά, είναι απαραίτητο να αντιδράσουμε στον αυξανόμενο αριθμό μολύνσεων σε ορισμένες περιοχές που βρίσκεται "σε ανησυχητικό ρυθμό". 

Η  Riggert επανέλαβε το αίτημα του πρωθυπουργού Stephan Weil ότι μια κοινή σύσκεψη Μέρκελ και Πρωθυπουργών κρατιδίων πρέπει να πραγματοποιηθεί "γρήγορα" και να βρεθεί το κατάλληλο σημείο αναφοράς για την εκτίμηση της πανδημίας πέρα ​​από την επταήμερη επίπτωση. Για παράδειγμα, στο μέλλον θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην στην πρόοδο του εμβολιασμού .

Πηγή: Tagesschau


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.