Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Ελ. Κοινότητα Δρέσδης / Επιτροπή Αγώνα Μονάχου

Ανακοίνωση Επιτροπής Αγώνα Μονάχου

Η Επιτροπή Αγώνα Μονάχου βρίσκεται αλληλέγγυα στους πυρόπληκτους στην Ελλάδα – ειδικά στις περιοχές που μαζί με το φυσικό πλούτο καταστράφηκε ολοσχερώς η παραγωγική βάση των περιοχών αφήνοντας εκατοντάδες εργαζόμενους χωρίς δουλειά, χωρίς σπίτια, χωρίς ουσιαστική υποστήριξη.  

Οι πυρκαγιές στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες μάς έχουν συγκλονίσει και μάς έχουν γεμίσει θλίψη για τις καταστροφές και οργή για την απουσία κάθε πρόληψης, και ιδιαίτερα για την εγκατάλειψή των κατοίκων από την ελληνική κυβέρνηση την ώρα της καταστροφής. Με αυταπάρνηση οι πυροσβέστες, οι εθελοντές και οι κάτοικοι των περιοχών που απειλούνται δίνουν έναν τιτάνιο και άνισο αγώνα.

Οι τεράστιες ελλείψεις που είναι από χρόνια γνωστές δεν αντιμετωπίστηκαν, αλλά το αντίθετο πολλαπλασιάστηκαν. Η πυροπροστασία, τα αντιπλημμυρικά έργα, η αντισεισμική θωράκιση ή η προστασία της δημόσιας υγείας, γενικότερα η ανθρώπινη ζωή αντιμετωπίζονται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις μέσα από τη λογική “κόστους – οφέλους”.

Ακόμη πιο εξοργιστική είναι η επίκληση του παράγοντα «κλιματική αλλαγή» από την ίδια την Ελληνική Κυβέρνηση και έναν εσμό παρατρεχάμενων που εξόφθαλμα προσπαθούν να κρύψουν όλα τα παραπάνω.

Η σίτιση, η περίθαλψη και η ασφαλής στέγαση των πυρόπληκτων, η άμεση καταγραφή ζημιών, η αποζημίωση στο 100% χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες και η καταβολή των μισθών των εργαζομένων που έχουν πληγεί πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης. Το κράτος να αποκτήσει επιτέλους όλους τους μηχανισμούς πρόνοιας,  πρόληψης αλλά και αρωγής των πληγέντων.

Η Επιτροπή Αγώνα Μονάχου συντάσσεται στο κάλεσμα της Ελληνικής Κοινότητας Δρέσδης και καλεί όλους να εκδηλώσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους πυρόπληκτους που έχασαν τα υπάρχοντά τους, καθώς πολλοί από αυτούς δεν έχουν πού να μείνουν, με τι να συντηρηθούν, πώς να τα βγάλουν πέρα.

Μπορεί να είμαστε μακριά, αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε!

Απευθύνουμε κάλεσμα για συλλογή χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό της Κοινότητας της Δρέσδης , τα οποία θα σταλθούν άμεσα σε μαζικούς φορείς των περιοχών που επλήγησαν, για να προμηθευτούν και να διαθέσουν είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες από τις πυρκαγιές.

Σε παρούσες συνθήκες ο μόνος που μπορεί να σώσει το λαό είναι είναι ο λαός. Αυτό γίνεται με την αλληλεγγύη μας, τη συμπαράστασή μας – μακριά από ανούσιες φιλανθρωπιές και προπαγανδιστικά σόου- τη συστράτευση όλων των εργαζομένων στον αγώνα για ένα μέλλον που θα το διαχειρίζονται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Στοιχεία Τραπεζικού Λογαριασμού Ελληνικής Κοινότητας Δρέσδης:

Kontoinhaber: Griechische Gemeinde Dresden

IBAN: DE14 8505 0300 3120 1472 48

BIC: OSDDDE81XXX 

Verwendungszweck: Brandopfer Griechenland makk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.