Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

DRV: "πλήττει τις οικογένειες" η απόφαση του RΚΙ

«DRV: Η ταξινόμηση των ελληνικών νησιών ως περιοχών υψηλού κινδύνου πλήττει τις οικογένειες»

«DRV: Η ταξινόμηση των ελληνικών νησιών ως περιοχών υψηλού κινδύνου πλήττει τις οικογένειες»

Η ταξινόμηση της Κρήτης και άλλων δημοφιλών ελληνικών νησιών διακοπών ως περιοχών υψηλού κινδύνου πλήττει κατά κύριο λόγο πολλές οικογένειες, υποστηρίζει ο Γερμανικός Ταξιδιωτικός Σύνδεσμος DRV. Αυτή την περίοδο πολλές οικογένειες εκμεταλλεύονται τις καλοκαιρινές διακοπές, οι οποίες συνεχίζονται ακόμη σε ορισμένα κρατίδια της Γερμανίας, για να πραγματοποιήσουν ταξίδια αναψυχής, ανακοίνωσε χθες ο DRV. Ένα πρόωρο ταξίδι επιστροφής δεν είναι απολύτως απαραίτητο, «οι διακοπές μπορούν να συνεχιστούν όπως έχουν προγραμματιστεί», τόνισε ο Σύνδεσμος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του DRV, 150.000 Γερμανοί παραθερίζουν με πακέτα διακοπών στην Ελλάδα. Επιπλέον, στην Ελλάδα βρίσκεται και άγνωστος αριθμός μεμονωμένων ταξιδιωτών από την Γερμανία. Η χώρα είναι φέτος ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στη Μεσόγειο. Νησιά όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή.

Λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση θα ταξινομεί από την επόμενη Τρίτη ως περιοχές υψηλού κινδύνου την Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο, το οποίο περιλαμβάνει νησιά διακοπών όπως η Ρόδος, η Κως, η Μύκονος ή η Νάξος. Όσοι επιστρέφουν από περιοχές υψηλού κινδύνου και δεν έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες. Έχουν όμως την δυνατότητα να απαλλαγούν από την υποχρέωση αυτή με αρνητικό τεστ μετά από πέντε ημέρες. Για παιδιά ηλικία κάτω των 12 ετών, η καραντίνα αίρεται την πέμπτη ημέρα. Δεν επιβάλλεται καραντίνα σε όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό.

Ο Σύνδεσμος, ο οποίος εκπροσωπεί ταξιδιωτικούς πράκτορες και ταξιδιωτικά γραφεία, επανέλαβε την έκκλησή του για απομάκρυνση από την λήψη υπόψη μόνον του αριθμού των κρουσμάτων για την ταξινόμηση περιοχών ως υψηλού κινδύνου. «Αντ’ αυτού θα πρέπει να τεθούν στο επίκεντρο της εξέτασης η πραγματική κατάσταση κινδύνου για τους ταξιδιώτες και η επιβάρυνση του συστήματος Υγείας», δήλωσε ο Πρόεδρος του DRV Norbert Fiebig. Η ταξιδιωτική βιομηχανία και οι παραθεριστές χρειάζονταν ασφάλεια κατά τον σχεδιασμό των ταξιδιών τους και προοπτική.

Αντίθετα, τα Κανάρια Νησιά και η Καταλονία με την τουριστική μητρόπολη της Βαρκελώνης και τις παραλίες της Κόστα Μπράβα θα αφαιρεθούν από την Κυριακή από τον κατάλογο των περιοχών υψηλού κινδύνου.

Πηγή: DPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.